Cisco 1751 Dial-in problem

Unanswered Question
Jan 31st, 2007

There is 1 critical problem I?m facing. 1 Cisco 1751 Router is configured for Dial-in. Async interface 1 is connected to Telephone line. Now I connected another local telephone line to Laptop & configure the modem setting same as Router. Now I create the dial-up connection on Laptop & dial the Router phone no. Call is established & It?s asked for Username & Password & verifying it. After some seconds the following error appeared.

?Error 791 Remote computer not responding? & Call is being disconnected.

Pls see the router configuration below. I have done same configuration on 2500 router. It?s working fine. Hope You will be reply soon.

Current configuration : 2015 bytes

!

version 12.3

service timestamps debug uptime

service timestamps log uptime

no service password-encryption

!

hostname Router

!

boot-start-marker

boot-end-marker

!

enable secret xxx

!

memory-size iomem 20

clock timezone IST 0

mmi polling-interval 60

no mmi auto-configure

no mmi pvc

mmi snmp-timeout 180

no aaa new-model

ip subnet-zero

!

!

!

ip cef

ip audit po max-events 100

!

isdn switch-type basic-net3

chat-script offhook " " "ATH1" ok

!

username all

username cisco password xxx

!

!

!

!

!

interface FastEthernet0/0

ip address 172.17.64.1 255.255.255.224

speed auto

full-duplex

!

interface BRI0/0

description ***** Connected to Norther Regional Head Quarter *****

ip address 10.10.10.2 255.255.255.252

encapsulation ppp

no ip mroute-cache

no shutdown

dialer string 01126503955

dialer load-threshold 1 either

dialer-group 1

isdn switch-type basic-net3

isdn point-to-point-setup

!

interface Async1

ip unnumbered FastEthernet0/0

encapsulation ppp

no ip mroute-cache

async mode dedicated

peer default ip address pool work

ppp authentication chap

!

interface Async2

no ip address

encapsulation slip

!

router eigrp 100

redistribute static

network 172.17.0.0

network 10.10.10.0 0.0.0.3

no auto-summary

no eigrp log-neighbor-changes

!

ip local pool work 172.17.64.10

ip classless

ip route 172.17.65.0 255.255.255.0 172.17.64.2

ip http server

no ip http secure-server

!

!

logging 172.17.14.11

dialer-list 1 protocol ip permit

!

!

!

line con 0

line 1

exec-timeout 0 0

no flush-at-activation

script modem-off-hook offhook

login local

modem InOut

modem autoconfigure discovery

terminal-type type

transport input all

autoselect during-login

autoselect ppp

stopbits 1

speed 115200

flowcontrol hardware

line 2

no exec

transport input all

stopbits 1

speed 115200

flowcontrol hardware

line aux 0

line vty 0 4

password xxx

login

!

end

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
a-vazquez Tue, 02/06/2007 - 06:34

You have not defined local username and password in the system. In the interface it says to use PPP authentication chap.

You need to define the local username and password in the system first, also in the modem of the laptop which you are using to connect , check the authentication settings.

Actions

This Discussion