Clamping down bandwidth

Unanswered Question
Feb 2nd, 2007

All,

I am trying to set up a dummy site on our Head Office LAN across the CAT5 infrastructure. This is to mimic one of our remote sites for a new business application trial on bandwidth. I have 2 routers set up through their ATM ports and wish to clamp the WAN interface to the ADSL speeds of 1MB and 256. Below is the result of a show version, can anyone advise any commands to complete this task?

Cisco Internetwork Operating System Software

IOS (tm) C828 Software (C828-OY6-M), Version 12.3(5b), RELEASE SOFTWARE (fc1)

Copyright (c) 1986-2004 by cisco Systems, Inc.

Compiled Fri 16-Jan-04 08:44 by kellythw

Image text-base: 0x80013148, data-base: 0x807663EC

ROM: System Bootstrap, Version 12.2(1r)XE2, RELEASE SOFTWARE (fc1)

Test_Store_Remote uptime is 1 week, 6 days, 16 hours, 54 minutes

System returned to ROM by power-on

System image file is "flash:c828-oy6-mz.123-5b.bin"

CISCO C828 (MPC855T) processor (revision 0x401) with 31744K/1024K bytes of memory.

Processor board ID FOC08078HH6 (2011490387), with hardware revision 0000

CPU rev number 5

Bridging software.

1 Ethernet/IEEE 802.3 interface(s)

1 ATM network interface(s)

128K bytes of non-volatile configuration memory.

8192K bytes of processor board System flash (Read/Write)

2048K bytes of processor board Web flash (Read/Write)

Configuration register is 0x2102

Regards,

Darren.

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
mheusinger Fri, 02/02/2007 - 01:05

Hello,

you can use shaping to achieve your goal.

policy-map Shape256

class class-default

shape average 256000

interface Ethernet0

service-policy output Shape256

This will limit your outgoing traffic to 256 kbps. The detailed description of Shaping can f.e. be found in "Configuring Class-Based Shaping"

http://www.cisco.com/en/US/products/sw/iosswrel/ps1835/products_configuration_guide_chapter09186a00800bd8f0.html

Hope this helps! Please rate all posts.

Regards, Martin

5c5administrator Fri, 02/02/2007 - 04:26

Hi,

I have set this script and it has accepted all commands. The only issue is when I complete a show run it does not display the service-policy on the ethernet0 interface. Does these might it did not accept the command?

Regards,

Darren.

Actions

This Discussion