% IP addresses may not be configured on L2 links

Unanswered Question
Feb 15th, 2007

Hello,

I have 2611-XM. I have a FastEthernet Module connected on it with 16 ports.

Everytime i try to configure the IP address on the FastEthernet , i keep getting this error % IP addresses may not be configured on L2 links".

When i do "show vlan-switch" i do see all the FastEthernet's are under VLAN-1. I do not want these ports to be under VLAN-1. Is there a way i can individually configure the IP addresses on these FastEthernets. I removed the VLAN-'s but still didn't work. Any ideas, help or documentation would be appreciated.

Regards,

Hassan.

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Average Rating: 0 (0 ratings)
glen.grant Thu, 02/15/2007 - 08:13

You cannot put an address on the switchports , you must create a layer 3 SVI and then put the ports into that vlan .

hassan_syed6@ya... Thu, 02/15/2007 - 08:18

Hello Glen,

What you are saying. I should define VLAN's and then assign the FastEthernet Ports to these VLAN's. Right...

abhishek_nandavat Thu, 02/15/2007 - 09:02

Hi,

No Glenn meant you need to make your interfaces as L3 SVI and then assign an IP address to it.

Do this -->

conf t

int

no switchport

ip address x.x.x.x x.x.x.x

or if you want the port to be a member of VLAN, do this-->

conf t

int vlan

ip address x.x.x.x x.x.x.x

int

switchport access vlan

Have a look the following link -->

http://www.cisco.com/en/US/products/hw/switches/ps4324/products_configuration_guide_chapter09186a00804d78a5.html

Let us know more clearly what are you trying to do, so that we can help you better.

Hope this helps...

Regards,

AbhisheK

Please rate all helpful posts!!!

hassan_syed6@ya... Thu, 02/15/2007 - 09:22

Hello Abhishek,

Actually, i can create a VLAN-40 and assign the Ip address to this VLAN-40. Then under Fas 1/0 i can put 'switchport access vlan 40'.

When i do "sh vlan-switch" because this is 2611-XM. i do see that VLAN's so i created a new VLAN, which is VLAN-40.

But i was just wondering is there a way for me to individually assign the IP addresses on my FastEthernet interfaces, rather then combining them into different VLAN's. I did tried under FastEthernet " no switchport" then try to assign it. But it didn't take it.

Could this be due to the IOS c2600-jz-ms..not sure any help will be apprecaited.

Thanks,

Actions

Login or Register to take actions

This Discussion

Posted February 15, 2007 at 7:58 AM
Stats:
Replies:4 Avg. Rating:
Views:13914 Votes:0
Shares:0
Tags: No tags.

Discussions Leaderboard

Rank Username Points
1 15,007
2 8,150
3 7,725
4 7,083
5 6,742
Rank Username Points
165
82
69
65
55