Tone for echo troubleshooting 7961

Answered Question

I am working to solve some echo problems on a CM4.1 installation. The documentation gives directions to use a 7960 to generate a test tone to measure echo return loss, but the instructions don't work on my 7941 or 7961 phones.

Basically they have you unlock the phone, and then you are supposed to have a new softkey for tone. This doesn't work. Has anyone done this?

Thanks...

I have this problem too.
0 votes
Correct Answer by rob.huffman about 9 years 7 months ago

Hi Tim,

I think you might be hitting this bug (note: the bug is assigned but does not have a great work around as of yet) actually I don't see how this is called a work around :(

CSCee44462 Bug Details

Headline Need ability to generate inband test tone on 7941/61/70/71 like 7960

First Found-in Version 8.0(3), 5.0(1)

Status Assigned

Symptoms:

7941/61/70/71 phones cannot generate 1004Hz -15dB test tones the way a 7960 is capable of doing.

Conditions:

Any network where 7941/61/70/71 phones are being used and a test tone is needed to troubleshoot a loss plan or echo problem.

Workaround: Use the test tone on a 7940 or 7960.

Hope this helps! Sorry man.

Rob

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 4 (1 ratings)
Loading.
Correct Answer
rob.huffman Fri, 02/16/2007 - 13:01

Hi Tim,

I think you might be hitting this bug (note: the bug is assigned but does not have a great work around as of yet) actually I don't see how this is called a work around :(

CSCee44462 Bug Details

Headline Need ability to generate inband test tone on 7941/61/70/71 like 7960

First Found-in Version 8.0(3), 5.0(1)

Status Assigned

Symptoms:

7941/61/70/71 phones cannot generate 1004Hz -15dB test tones the way a 7960 is capable of doing.

Conditions:

Any network where 7941/61/70/71 phones are being used and a test tone is needed to troubleshoot a loss plan or echo problem.

Workaround: Use the test tone on a 7940 or 7960.

Hope this helps! Sorry man.

Rob

Actions

This Discussion