Adding another Cluster into existing CSS LB

Unanswered Question
Feb 24th, 2007

Hi,

Im in the process of adding a new cluster into the existing LB. I understand the concept of configuring a new LB but adding a new network to it is a question.

I have preconfigured the LB with a new service called SPWeb 1-4 and an assign this to the content owner Central_Platform using VLAN 144 and 145.

I have one physical connection to the PIX and all port on the PIX is taken. Do I have to setup another physical connection for the new server SPWeb to the PIX?

Both owners Servcorp and Central_Platform are using separate public IP Subnets.

Also, please advise if I miss anything and if you have any suggestions.

Thansks

!************************* INTERFACE *************************

interface 1/1

bridge vlan 200

interface 2/1

phy 100Mbits-FD

description "To PIX"

bridge vlan 300

interface 2/2

phy 100Mbits-FD

description "To LB switches"

bridge vlan 301

interface 2/3

phy 100Mbits-FD

bridge vlan 303

description "Management"

interface 2/4

phy 100Mbits-FD

bridge vlan 144

description "SPWeb1/2"

interface 2/5

phy 100Mbits-FD

bridge vlan 145

description "SPWeb3/4"

!************************** CIRCUIT **************************

circuit VLAN1

ip address 192.168.10.1 255.255.255.0

circuit VLAN300

ip address (Network 1) 255.255.255.0

circuit VLAN301

ip address (Network 1) 255.255.255.0

circuit VLAN303

ip address (Network 1) 255.255.255.0

circuit VLAN144

ip address (Network 2) 255.255.255.0

circuit VLAN145

ip address (Network 2) 255.255.255.0

!************************** SERVICE **************************

service TS1

ip address 172.16.250.1

active

service TS2

ip address 172.16.250.2

active

service Spweb1

ip address 172.16.144.51

keepalive type HTTP

active

service Spweb2

ip address 172.16.144.52

keepalive type HTTP

active

service Spweb3

ip address 172.16.145.53

keepalive type HTTP

active

service Spweb4

ip address 172.16.145.54

keepalive type HTTP

active

!*************************** OWNER ***************************

owner Servcorp

content hottdesk.au

add service TS1

add service TS2

protocol tcp

port 3389

vip address (Network 1)

active

content hottdesk_FTP

add service TS1

add service TS2

port 20

protocol tcp

vip address (Network 1)

active

content hottdesk_FTP2

add service TS1

protocol tcp

port 21

application ftp-control

add service TS2

vip address (Network 1)

active

owner Central_Platform

content WebServers_1

add service Spweb1

add service Spweb2

protocol tcp

port 90

vip address (Network 2)

active

content WebServers_2

add service Spweb3

add service Spweb4

protocol tcp

port 81

vip address (Network 2)

active

content WebServers_3

add service Spweb3

add service Spweb4

protocol tcp

port 83

vip address (Network 2)

active

!*************************** GROUP ***************************

group TS-WebAccess

add service TS2

add service TS1

vip address (Network 1)

active

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
andreas.larsen@... Mon, 02/26/2007 - 00:19

It would help if you could attach a picture of the network. I really can't understand why you have 2 VLANs on the same network ? Or am I missing the ide ?

Generally I would just do VLAN tag towards the PIX and have several networks that way. If speed isn't a issue I see no problems with that.

Actions

This Discussion