Can't assign Decnet Cost on fast ethernet

Answered Question
Mar 2nd, 2007

I am using a HWIC-4ESW (4 port FastEthernet card) on a Cisco 3845 to do decnet with a switch connected to it. I am running an enterprise version of the IOS which supports decnet, but I can't assign 'decnet cost #' to the interface. I see decnet commands supported on the card but there is no 'cost' command in that list. I am new to decnet. Is the problem associated with the code (which I doubt) or does it depend on the card? I could not find documentation which would help me figure this out.

Thanks in advance,

Ranjani

I have this problem too.
0 votes
Correct Answer by sundar.palaniappan about 9 years 7 months ago

Hi Ranjani,

HWIC-4ESW is an etherswitch card and I believe, you can only configure them as switch(layer2) ports. You can create vlan (layer3) interaces, aka SVIs, and try configuring 'decnet cost' on the vlan interfaces. I think the IOS might be alright as it's showing 'decnet' as a valid option.

http://cisco.com/en/US/products/sw/iosswrel/ps5207/products_feature_guide09186a00802c6bb6.html

HTH

Sundar

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (1 ratings)
Loading.
Correct Answer
sundar.palaniappan Fri, 03/02/2007 - 11:14

Hi Ranjani,

HWIC-4ESW is an etherswitch card and I believe, you can only configure them as switch(layer2) ports. You can create vlan (layer3) interaces, aka SVIs, and try configuring 'decnet cost' on the vlan interfaces. I think the IOS might be alright as it's showing 'decnet' as a valid option.

http://cisco.com/en/US/products/sw/iosswrel/ps5207/products_feature_guide09186a00802c6bb6.html

HTH

Sundar

Actions

This Discussion