Localization not working properly on CME 4.1

Answered Question

Hello,


We've problems with IT localization on 7961G and 7911G phones.

We're using CME version 4.1 with IOS 12.4(11)XJ.

We've downloaded the latest version of firmware (CME4.1-8.2(1) - Phone Loads with DST Fix) and the latest IT localization available (CME-locale-it_IT-4.0.2-2.0.tar).


Then we've uploaded the file in the router and added the necessary configuration lines:

tftp-server flash:/it-mk-sccp.jar alias Italian_Italy/mk-sccp.jar

tftp-server flash:/it-mk-sccp.jar alias Italian_Italy/tc-sccp.jar

tftp-server flash:/g3-tones.xml alias Italy/g3-tones.xml

and obviously, the "network-locale IT" and "user-locale" commands too.


With this configuration, text displays are correctly shown in Italian language, but the tones and cadences are still wrong.

We've tried to upload different localizations of the g3-tones.xml file, but in all the tests the US tones and cadences are used.


Any ideas?

Maybe the file g3-tones.xml is not compatible with 4.1 CME version?


Thanks a lot.

Correct Answer by alessandro.dona about 10 years 3 days ago

Did you entered under telephony-service


secondary dial-tone 0?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (2 ratings)
Loading.
Paolo Bevilacqua Sun, 03/25/2007 - 16:08
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Hi Marco, I have not tried that firmware yes as I've heard that phone firmarew 8.2(2) is due soon. You could be fine with 8.0(4)SR3A.


Now, I don't think this is the problem, but you have:


tftp-server flash:/it-mk-sccp.jar alias Italian_Italy/tc-sccp.jar


should be:

tftp-server flash:/it-tc-sccp.jar alias Italian_Italy/tc-sccp.jar



Hello,


The string

tftp-server flash:/it-mk-sccp.jar alias Italian_Italy/tc-sccp.jar

was a mistype, in the config is correct.


I have tried the 8.0(4)SR firmware also, but nothing changed.

Are you using the IT localization too?

Can I ask you if the free line tone is like the Italian style in your enviroment?


Thanks a lot.

Paolo Bevilacqua Mon, 03/26/2007 - 06:26
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Hi Marco,


I've checked on a 7941 w/ 8.0(4)SR3AS, 7931 and 7970 w/ 8.2(1)S, in all cases the secondary dialtone is correct for IT. Running 12.4(11)XJ1.

Correct Answer
alessandro.dona Mon, 03/26/2007 - 03:36
User Badges:

Did you entered under telephony-service


secondary dial-tone 0?

alessandro.dona Mon, 03/26/2007 - 03:52
User Badges:

I have a 2851 with this release:"c2800nm-ipvoicek9-mz.124-11.T1.bin"


tftp-server flash:/it-mk-sccp.jar alias Italian_Italy/mk-sccp.jar

tftp-server flash:/g3-tones.xml alias Italy/g3-tones.xml




telephony-service

load ATA ATA030100SCCP040211A.zup

load 7941 TERM41.7-0-3-0S.loads

max-ephones 96

max-dn 144

url services

cnf-file location flash:

user-locale IT

network-locale IT

time-zone 23

time-format 24

date-format dd-mm-yy

voicemail 3000

max-conferences 8 gain -6

moh music-on-hold.au

web admin system name cmeadmin password cisco

web admin customer name prova password prova

dn-webedit

time-webedit

transfer-system full-consult

transfer-pattern .T

secondary-dialtone 0



everything seems to work well!



Paolo Bevilacqua Mon, 03/26/2007 - 11:11
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Hi Marco,


actually for internal calls, that is anything not starting with 0, there should be no secondary dial-tone.

If you are referring to the continuous tone you get before entering the first digit, it is correct that is "like the US", it signifies it's PBX dialtone and not PSTN.


Actions

This Discussion