Cisco router--HP procurve duplex/speed issue

Unanswered Question

I have a cisco 3800 series router connected on the LAN side to an HP ProCurve 4000m switch. I can only get this connection to come 'up' at 10half (for speed/duplex) if I set both to auto, it negotiates to 10half. All other settings and the interface goes 'down' and will not come back up. I have tried new cables and other ports on the switch as well. Same issue. Any ideas?


Thanks,

Luke

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Ahmede Mon, 04/02/2007 - 11:30
User Badges:

We have the same issue, and we end up be leaving it at 10/half.. Can not explain why..

obukev Mon, 04/02/2007 - 16:59
User Badges:

Hi,


We are running a Cisco 3825 Router with the following configuration:


interface GigabitEthernet0/1

description $FW_INSIDE$$ETH-LAN$

ip address x.x.x.x 255.255.255.0

no ip redirects

no ip unreachables

no ip proxy-arp

ip route-cache flow

load-interval 30

duplex auto

speed auto

media-type rj45

negotiation auto

no mop enabled

!

... and the 4000m has the following setup:


Type: 10/100

Intrusion Alert: No

Enabled: Yes

Status: Up

Mode: 100FDx

Flow Ctrl: off

Bcast Limit: 0


.... hope this helps.

nyr.hakeem-habeeb Tue, 04/03/2007 - 00:52
User Badges:

Hi,

you could try adjusting the carrier-delay time on the cisco box (under the interface config mode) after locking both end to say 100/Full.


Eg.

config t

interface g0/1

!Generally you want to raise the time

carrier-delay 4


Please rate if this helps.


Thanks

HH



Actions

This Discussion