5350 PRI Outbound Works / No Inbound

Answered Question
Apr 4th, 2007

Hi all,

I have a 5350 with a voice TI PRI connected to it. I can make outgoing calls (Sip -> 5350 -> PRI) perfectly fine. When I dial on of my DIDs (PRI -> 5350) the 5350 is answering and giving dialtone to the user. When I remove the dial-peer voice 1000 from the config the inbound caller hears a data modem/fax machine.

How to I troubleshoot/resolve this?

Thanks,

Max

Attachment: 
I have this problem too.
0 votes
Correct Answer by Paolo Bevilacqua about 9 years 9 months ago

Hi,

you need one dial-peer pots having direct-inward-dial, matching the called number

So for example, if telco is sending you four digits, always starting with 3

dial-peer voice 10 pots

incoming called-number 3...

direct-inward-dial

If telco send the full number, replace 3 with your partial number an use dots where the DID digits are.

When there is no match, the call will land on a modem.

Hope this helps, please rate all useful posts!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (2 ratings)
Loading.
Correct Answer
Paolo Bevilacqua Wed, 04/04/2007 - 15:03

Hi,

you need one dial-peer pots having direct-inward-dial, matching the called number

So for example, if telco is sending you four digits, always starting with 3

dial-peer voice 10 pots

incoming called-number 3...

direct-inward-dial

If telco send the full number, replace 3 with your partial number an use dots where the DID digits are.

When there is no match, the call will land on a modem.

Hope this helps, please rate all useful posts!

Actions

This Discussion