Using RisPort to get phone IP address

Unanswered Question
Apr 9th, 2007

Hi all,

I want to use Risport dll to get real time information about phones, specifically their assigned ip address in CCM 4.1(2). ( I know that in CCM4.1 devicelist can give me the same information but we are going to upgrade to CCM5 and I have realized that in that version devicelist is not supported anymore.)

However RisPort request does not work. I've made different changes but every time I get different errors back from Cal Manager.

For example when I send this request to CM:

POST /Soap/RisPort HTTP/1.0

Host: 192.168.1.246

Authorization: Basic QWRtaW5pc3RyYXRvcjpjaXNjbw==

Accept: application/soap+xml, text/*

Content-Type: text/xml; charset=utf-8

Content-Length: 734

SOAPAction: "http://schemas.cisco.com/ast/soap/action/#RisPort#SelectCmDevices"

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?><soap:Envelope xmlns:soap="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/"xmlns:soapenc="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/"xmlns:tns="http://schemas.cisco.com/ast/soap/"xmlns:types="http://schemas.cisco.com/ast/soap/encodedTypes"xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema"><soap:Header><tns:AstHeader id="id1"><SessionId xsi:type="xsd:string">SessionId</SessionId></tns:AstHeader></soap:Header><soap:Body soap:encodingStyle=\"http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/\"><tns:SelectCmDevice><Class xsi:type=\"tns:DeviceClass\">Phone</Class><Model xsi:type=\"xsd:unsignedInt\">255</Model></tns:SelectCmDevice></soap:Body></soap:Envelope>

I will get this reponse:

HTTP/1.1 405 Method not allowed

Server: Microsoft-IIS/5.0

Date: Mon, 09 Apr 2007 19:57:07 GMT

Allow: OPTIONS, TRACE, GET, HEAD, PUT, DELETE

Content-Length: 3923

Content-Type: text/html

When in http header, instead of "POST /Soap/RisPort HTTP/1.0", I put "POST /Soap/RisPort.dll HTTP/1.0"

then I get this response:

HTTP/1.1 500 Server Error

Server: Microsoft-IIS/5.0

Date: Mon, 09 Apr 2007 20:08:24 GMT

Content-Type: text/html

Content-Length: 103

Has anyone make this work? I appreciate if you can give some feedbacks,

Parisa Tashakori

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
blueant06 Thu, 04/26/2007 - 20:53

i got same error message~~

http 500 ERROR

can anybody help us?

parisatashakori Tue, 04/24/2007 - 05:26

Hi,

I still could not make it work. I am trying with CCM4.1 and get response error. If I could find the problem and make it work, I will definitely email it to you.

Regards,

Parisa

parisatashakori Thu, 04/26/2007 - 05:30

Thanks for your reply.

I just want to test RisPORT IN ccm4.1 because we are going to upgarde our CM to 5.x and there is no devicelistx available in CCM5.x

Regards,

Parisa

Actions

This Discussion