Exporting the configuation from Ciscoworks LMS 2.5

Unanswered Question
Apr 20th, 2007

Hi,

I want to pull out all the switch and router configuration from ciscoworks LMS2.5 to my local system.

I am accessing Ciscoworks from the client and I do not have access to the CW server.It is in a windows box.Please assist.

Regards

Siva

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (1 ratings)
Loading.
Joe Clarke Fri, 04/20/2007 - 17:15

Without any access to the CiscoWorks server, you are limited by what you can do. If you want all of the configs in XML format, you can use the cwcli servlet interface to get this:

http://server/rme/cwcli?command=cwcli%20export%20config%20-u%20admin%20-p%20YWRtaW4=%20-s%201%20-device%20%25

In this example, YWRtaW4= represents the Base64 encoded value of "admin" (i.e. the user admin's password). If you are using a different username and password, you must specify the username in place of "admin" and the Base64 encoded password in place of "YWRtaW4=".

The other option is to go to each device in the Version Tree under RME > Config Mgmt > Archive Mgmt, and copy the content, and paste it into a text file.

If you do get access to the server file system, you can access all of the latest copies of the configs (assuming the shadow directory is enabled) under NMSROOT\files\rme\dcma\shadow. It might be a good idea to share that directory secured, of course) so you can access the configs more easily from remote.

Joe Clarke Fri, 04/20/2007 - 17:18

Actually, it occurred to me that if you are really on LMS 2.5 (or 2.5.1) and not 2.6, then the above cwcli servlet command will not work. The ability to export all device configurations at once via the serlvet interface was not added until 2.6. For 2.5 and 2.5.1, you will have to do one device at a time by modifying the -device argument. For example:

http://server/rme/cwcli?command=cwcli%20export%20config%20-u%20admin%20-p%20YWRtaW4=%20-s%201%20-device%20nms-7206a

Will export the config for a device named nms-7206a in XML format.

OLOF SAMUELSSON Mon, 03/17/2008 - 03:25

Does the "-s 1" flag really work from the servlet? I get this when I try to use it:

https://HOSTNAME/rme/cwcli?command=cwcli%20config%20export%20-u%20USERNAME%20-p%20BASE64ENCPWD%20-s%201%20-device%20DEVICENAME

SUMMARY

========

Failed: export: Invalid option: -s

Usage: cwcli config export -u userid -p password [-d debuglevel] [-m email][-l logfile] { -device displayname | -view name | -device displayName -view name |-ipaddress address}[-f filename] [-version number] [-xml ] [-input argumentFile] [-continue]

This is on LMS 2.6, CS 3.0.6, RME 4.0.6

/Olof

Joe Clarke Mon, 03/17/2008 - 09:54

You're doing the wrong command. Try "cwcli export config" instead of "cwcli config export".

Actions

This Discussion