Calls disconnecting when going to CUE (SIP)

Unanswered Question
Apr 27th, 2007

Hi,


I have a CME / CUE setup on a 3845 with 12.4(4)XC6 IOS and after 3 or 4 days, calls disconnect right away when they roll to VM on the CUE.


Reloading the CUE does not fix it, but a router reboot does it fix for a few days then after 3 or 4 days the same problem comes back.


Looking at ccsip debugs, I am seeing a cancel message come back after some attempts.


On the call that disconnect, they disconnect right away, sometimes you hear a blip of a ringback but most of time you don't even hear a ring before it disconnects.


Here is the output from show call history, it has a interworking error. There is transcoding also happening since the calls are g729 and need to be transcoded to go to CUE.


long duration call detected:n long dur callduration :n/a timestamp:n/a3EA4 : 26

73 180258030ms.2465 +-1 +120 pid:1000 Answer 8475551234

dur 00:00:00 tx:0/0 rx:0/0 7F (interworking (127))

IP 0.0.0.0:0 SRTP: off rtt:0ms pl:0/0ms lost:0/0/0 delay:0/0/0ms g729r8 pre-iet

f TextRelay: off



Attached is a ccsip debug.



Attachment: 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Paolo Bevilacqua Sat, 04/28/2007 - 01:09

Hi,


can you try if it happens with a non-transcoded calls as well ?

Does it fixes rebooting jsut CUE and not the router ?

That would allow pinpoint the issue on transcoding rather than to CUE.

Erick Bergquist Sat, 04/28/2007 - 03:56

Reloading CUE does not change it or fix it, we got it working again by changing codec to g711ulaw on the inbound voip dialpeer on router. The calls do come in from another system (h323) as G729 (well, supposed to) then get transcoded to g711ulaw on the router to go to CUE. But something is happening with transcoding after a few days.

Paolo Bevilacqua Sat, 04/28/2007 - 04:08

Hi,


can you try 12.4(11)XJ2 ? It has many, many bug fixes. Failing that I'd say it's matter for the TAC.

Erick Bergquist Sat, 04/28/2007 - 04:14

Also, the inbound voip dial-peer is a RAS dial-peer (session target ras).


Is there a way to debug the transcoding? I tried a few dsp and xcode debugs but nothing is coming up.

Aaron Dhiman Sat, 12/15/2007 - 11:54

I am having the same problem with IOS 12.4(3g). What happens is the router sends a SIP Cancel during vmail forward to the CUE. H323 then sends a cause code of 127 (interworking).


If I force the entire call to G711, I can leave/retrieve the message fine.


The attachment has config, "cch323 h225" debug, "ccsip messages" debug, sccp dsp info.



Aaron Dhiman Sat, 12/15/2007 - 12:01

WELL, Figured it out! I just needed to add:

telephony-service

sdspfarm transcode sessions 128


Whoops.

Actions

This Discussion