CME Configuration

Unanswered Question
May 2nd, 2007

Hi,

I had previous posts regarding the problems i'm facing with the CME configuration. Here is the basic CL i made:

tftp-server flash:P00307020200.sbn

tftp-server flash:P00307020200.bin

tftp-server flash:ATA030100SCCP040211A.zup

!

!**********************************************************

!** CME TELEPHONY SERVICE Configuration **

!**********************************************************

!

telephony-service

no auto-reg-ephone

load 7960-7940 P00307020200

load ATA ATA030100SCCP040211A

max-ephones 48

max-dn 96

calling-number initiator

system message Cisco CME

voicemail 600

max-conferences 8

secondary-dialtone 9

moh music-on-hold.au

service phone videoCapability 1

time-zone 12

date-format mm-dd-yy

network-locale us

web admin system name atlanta secret 0 atlanta

dn-webedit

time-webedit

call-forward pattern .T

call-forward system redirecting-expanded

transfer-system full-consult dss

transfer-pattern 9.T

no call-park system redirect

!

!**********************************************************

!** INTERCOM DN Configuration **

!**********************************************************

!

!**********************************************************

!** EPHONE DN and EPHONE Configuration **

!**********************************************************

!

ephone-dn 1 dual-line

number 1001

label 1001

name CCO

description CCO

cor incoming user900-international

call-forward busy 600

call-forward noan 600 timeout 15

!

ephone 1

mac-address 001a.e2bc.8d3f

type 7940

username user1 password 1001

button 1:1

exit

I didn't set up my phone for DHCP, it has a static ip. I don't know if the problem is in this configuration or in the network. The CME and IP phone 7940 are connected to a cisco switch, and to the same vlan. Is there anything i'm missing here?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
dezoconnor Wed, 05/02/2007 - 05:08

Sorry fella, what exactly is the issue? What isn't the phone doing?

valides007 Wed, 05/02/2007 - 05:52

Well after i plugged the phone, i was expecting to see the reload process and the phone getting the configuration and the firmware from the CME, so in the beginning it seemed that it's doing fine, but later it didn't work out and instead the phone got frozen with a "tftp timout" message on the screen.

I tried to reset the phone to default settings without any success. I've been contacting you guys for a week and everybody is telling me to reset it by unplugging the cellphone and again plugging power to it alongside holding down on "#", then push 123456789*0#. Beleive me i did this 10 times at least and the phone is still frozen and i can't even get access to the manual setting. Isn't that weird?

Paolo Bevilacqua Wed, 05/02/2007 - 07:58

Hi,

under telephony-service, you need "ip source-address ...". Put the same address as defined for TFTP in dhcp, that is, an interface active on the router, in the phone vlan if one is used.

Hope this helps, plase rate post if it does!

mciarfello Mon, 05/07/2007 - 18:34

"create cnf-files" might also be needed under telephony-service.

Phones might register the first time, but doing a reset or restart in telephone-service might also give tftp-timeout.

Actions

This Discussion