ASA 5505 strange problem

Unanswered Question
May 29th, 2007
User Badges:

I have a strange problem with ASA5505.

Some times iam not able to ping the outside interface from Internet and the VPN tunnels goes down.

If i reboot the ASA box i will be able to ping the outside interface and the VPN tunnels comes up.


#sh ver


Cisco Adaptive Security Appliance Software Version 7.2(2)

Device Manager Version 5.2(1)


Compiled on Wed 22-Nov-06 14:16 by builders

System image file is "disk0:/asa722-k8.bin"

Config file at boot was "startup-config"


BAR-ASA5505-01 up 1 hour 24 mins


Hardware: ASA5505, 256 MB RAM, CPU Geode 500 MHz

Internal ATA Compact Flash, 128MB

BIOS Flash LHF00L47 @ 0xffe00000, 1024KB


Encryption hardware device : Cisco ASA-5505 on-board accelerator (revision 0x0)

Boot microcode : CNlite-MC-Boot-Cisco-1.2

SSL/IKE microcode: CNlite-MC-IPSEC-Admin-3.03

IPSec microcode : CNlite-MC-IPSECm-MAIN-2.04

0: Int: Internal-Data0/0 : address is 0019.0724.9ee3, irq 11

1: Ext: Ethernet0/0 : address is 0019.0724.9edb, irq 255

2: Ext: Ethernet0/1 : address is 0019.0724.9edc, irq 255

3: Ext: Ethernet0/2 : address is 0019.0724.9edd, irq 255

4: Ext: Ethernet0/3 : address is 0019.0724.9ede, irq 255

5: Ext: Ethernet0/4 : address is 0019.0724.9edf, irq 255

6: Ext: Ethernet0/5 : address is 0019.0724.9ee0, irq 255

7: Ext: Ethernet0/6 : address is 0019.0724.9ee1, irq 255

8: Ext: Ethernet0/7 : address is 0019.0724.9ee2, irq 255

9: Int: Internal-Data0/1 : address is 0000.0003.0002, irq 255

10: Int: Not used : irq 255

11: Int: Not used : irq 255


Licensed features for this platform:

Maximum Physical Interfaces : 8

VLANs : 3, DMZ Restricted

Inside Hosts : Unlimited

Failover : Disabled

VPN-DES : Enabled

VPN-3DES-AES : Enabled

VPN Peers : 10

WebVPN Peers : 2

Dual ISPs : Disabled

VLAN Trunk Ports : 0


This platform has a Base license.


Serial Number: xxxx

Running Activation Key: xxx

Configuration register is 0x1

Configuration has not been modified since last system restart.


Can somebody tell me what could be the reason?

I have attached the config file.



Attachment: 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
john.croson Thu, 05/31/2007 - 09:32
User Badges:

I am seeing similar issues with my 5510. I have 2 lan-to-lan tunnels and multiple users connected via ipsec.


Twice today, I've had to issue the following to drop my lan-to-lan to get it re-established:

clear crypto ipsec sa peer


It's getting a little annoying, but it looks like I may have to update my ASA from 7.0(6) and the DM.


Now I have a question: To go from 7.0 to 7.2, do I have to go to 7.1 first?


TIA!

ckuriyar74 Thu, 05/31/2007 - 21:50
User Badges:

No not required, you can directly upgrade from 7.0 to 7.2


HTH if it does.


Chandru

Daniel.M.Edwards Wed, 06/06/2007 - 17:50
User Badges:

I have no clue what HTH stands for but if you didn't already figure out you can go directly from 7.0 to 7.2.


NOTE: You will want to look at interim releases for 7.2. I believe 7.2(19) is the latest one. There are several security related vulns that have been fixed since 7.2

eugeneg Fri, 07/20/2007 - 22:54
User Badges:

Hi


You have probably solved the problem already, so I may be too late with this suggestion:

One of my customers had a similar issue which we were able to resolve by hard setting the ethernet interfaces to 100Mbps and half duplex. It seems the ASA does not always auto-negotiate correctly causing the links to become flakey.

Hope this helps (HTH).

raghavendra.pn Mon, 07/30/2007 - 01:06
User Badges:

HI


When the problem occures have you tryied to ping from inside to outside, for outer interface which router is connected

Actions

This Discussion