CCM 5.1 Attendant Console - getting started

Unanswered Question
Jun 6th, 2007

I have created the ac application user and the device authentication application user. The usernames match the corresponding fields in the AC service parameters. Both users are in the Call Park Monitoring, Enabled, and Allow Control of all Devices CTI groups. I have associated phones and hunt pilot with both application users. I still cannot get an AC console to take control of a line which is associated. What else could I be missing?

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
thisisshanky Wed, 06/06/2007 - 08:35

Is the Pilot point (also now shows up as a CTI route point) registered to Call manager. Until you get this working, you wont have AC properly be able take control. Please try restarting TCD and CTI manager services.

mmorris11 Wed, 06/06/2007 - 08:41

The pilot point is registered. I do not find a TCD service. Only CTI manager.

mmorris11 Wed, 06/06/2007 - 08:54

Same thing. "Initialization of call control failed. Retrying..."

router.mou Wed, 06/06/2007 - 16:17

you need to follow the configuration guide.

you need to edit the user management as well.

kgroves42 Thu, 06/28/2007 - 10:31

Try this

1. The "ac" user needed to be a member of:

* Standard CTI Enabled users group

* Standard CTI Allow Call Park Monitoring group

* Standard CTI Allow Control Of All Devices

2. "ACDeviceAuthenticationUser" should have the phones associated to

it

3. "Allow Control of Device from CTI" needed to be checked against

the

line of the receptionist's phone, as well as against the device.

4. Check DNS resolution for Callmanager name from the client PC where

you have AC installed.

Please check here for more details:

http://www.cisco.com/univercd/cc/td/doc/product/voice/c_callmg/5_0/sys_a

d/5_0_4/ccmfeat/fsccmac.htm#wp1145198

The most common reason for getting this error is the phone you are

trying to control is not associated with the AC user in the directory.

denismith Fri, 07/20/2007 - 04:30

I am having the same issue. Been thru all the guides and am getting the same error. Did you get this working?

mmorris11 Fri, 07/20/2007 - 05:45

mine was a dns issue. I had names for the calmanagers. THe AC picked this up and was trying to refer to them by name. I fixed this where only IP addresses are learned, reinstalled AC and it began working.

Actions

This Discussion