Cisco VPN connection just 'hangs', during connection.

Unanswered Question

Hello all.

I have installed Cisco VPN Client 4.6.00.0045, every so often when I try to connect it, it prompts for the username and password, which I enter, then it appears to try and connect but nothing, I have left it and left it for over 1hr at times, to see is its just slow, but nothing.

If I try and click on the Cancel Connection option, it doesnt cancel, if I use Task Manager, to end task it doesnt, the only way I appear to be able to 'get the system running' is by restarting the workstation.

My workstation is on a works network, other PCs are able to connect using the same VPN details, so it cant be Firewall etc...

My PC is running XP Pro SP2

Any ideas on what could be the problem?

Extract from a screen shot and logs belows;

Securing communications channel

Initializing the connection

Contacting the security gateway at xxx.xxx.xxx.xxx?

Authenticating user

Contacting the security gateway at xxx.xxx.xxx.xxx?

Negotiating security policies

Securing communications channel

64 06:46:59.335 06/13/07

Assigned VA private interface addr xx.xx.xx.xxx

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
dougoakes Tue, 05/27/2008 - 17:08

Have been having the same issue for several months. Similar configuration with XP Pro (SP3 now) using VPN Client 5.0.02.0090.

When the VPN client hangs, the svchost.exe uses up 100% of the CPU and a reboot is the only solution. Sometimes it take 5 or 6 reboots before the VPN will connect.

If I wait long enough after the initial login, I can usually connect but this does not always help. If I wait too long, however, or run other programs before I start the VPN Client, it will hang. If the system disconnects for some reason, the VPN client usually hangs on the reconnect.

I've been looking for an answer to this problem for some time now and this is the fist place I've seen where another user was experiencing the same issue.

Actions

This Discussion