MARS Beep

Answered Question
Jun 15th, 2007

I have a brand new MARS that I took it our of box couple days ago. I keep hearing two short beeps and 4 short beeps. However, the system is working fine as far as I know. I'm still doing the configuration. Does anyone know about this beeps? I believe it is something hardware related issue.

Thanks.

I have this problem too.
0 votes
Correct Answer by jvr775 about 9 years 5 months ago

Sounds very similar - I ran into the same situation and it turned out that the fans were wired opposite than normal. Needed to issue an rma to get a new box.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (2 ratings)
Loading.
mhellman Fri, 06/15/2007 - 06:46

You can google "bios beep codes" and that might help, but the beep codes are not standardized...so you'd just be guessing unless you can figure out exactly what mobo the MARS uses.

I would open a TAC case.

If it's a model with redundant power, do you have both plugged in? You might also try re-seating the video and memory cards.

pmccubbin Fri, 06/15/2007 - 08:45

I Googled Bios Beep Codes and it appears that you have bad memory. Though as Matthew points out we are just guessing.

I checked out the MARS Local Controller Guide Index and there was a Beep Codes listed under the letter B. Unfortunately, the link was wrong and there was nothing regarding Beep Codes.

Check out this link to see what I found:

http://www.amptron.com/html/bios.beepcodes.html

Hope this helps. Please post your findings.

Correct Answer
jvr775 Fri, 06/15/2007 - 12:28

Sounds very similar - I ran into the same situation and it turned out that the fans were wired opposite than normal. Needed to issue an rma to get a new box.

peterhkim Wed, 06/20/2007 - 08:17

Thanks for your help. It was fan wire. I just had to flip the wires.

Actions

This Discussion