FXS Port not going off hook

Unanswered Question
Jun 29th, 2007

We have a VIC-4Fxs/DID card inserted into a NM-HD-2V module in a 3725 router

The first two ports on the card work find but ports 3 and 4 never go off-hook. When a call comes in i see the port ringing but when i pick up the phone i hear clicks and when i hang up the phone it starts rining again.

When i try to initiate a call i get no dial tone i even tried setting for connection plar and still do not see the phone go off-hook. I verified that the port is set for loop-start signaling...

I don't think its an issue with DSPs

any help is appreciated.

----------------------------FLEX VOICE CARD 2 ------------------------------

*DSP VOICE CHANNELS*

DSP DSP DSPWARE CURR BOOT PAK TX/RX

TYPE NUM CH CODEC VERSION STATE STATE RST AI VOICEPORT TS ABRT PACK COUNT

===== === == ======== ======= ===== ======= === == ========= == ==== ============

C5510 001 01 g711ulaw 4.4.704 busy idle 0 0 2/0/0 00 0 206/136

*DSP SIGNALING CHANNELS*

DSP DSP DSPWARE CURR BOOT PAK TX/RX

TYPE NUM CH CODEC VERSION STATE STATE RST AI VOICEPORT TS ABRT PACK COUNT

===== === == ======== ======= ===== ======= === == ========= == ==== ============

C5510 001 01 {flex} 4.4.704 alloc idle 0 0 2/0/0 02 0 105/0

C5510 001 02 {flex} 4.4.704 alloc idle 0 0 2/0/1 02 0 188/0

C5510 001 03 {flex} 4.4.704 alloc idle 0 0 2/1/3 02 0 59/0

C5510 001 04 {flex} 4.4.704 alloc idle 0 0 2/1/2 02 0 29/0

C5510 001 05 {flex} 4.4.704 alloc idle 0 0 2/1/1 06 0 184/0

C5510 001 06 {flex} 4.4.704 alloc idle 0 0 2/1/0 06 0 112/0

------------------------END OF FLEX VOICE CARD 2 ----------------------------

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Paolo Bevilacqua Fri, 06/29/2007 - 11:34

Hi, can you check that in the connector into the card, only the two central wires are present, and nothing else ?

Actions

This Discussion