NM module not showing up

Unanswered Question
Jun 30th, 2007

I have an NM-2E2W inserted into slot 0 in a 3620. When I run a 'show int', no interfaces are seen. I ran a show diag...

show diag

Slot 0:

Fast-ethernet port adapter, 0 ports

Port adapter is disabled

Port adapter insertion time unknown

Hardware revision 0.0 Board revision UNKNOWN

Serial number 0 Part number 00-0000-00

Test history 0x0 RMA number 00-00-00

EEPROM format version 0

EEPROM contents (hex):

0x20: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

0x30: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

Does anybody have any ideas of what the problem might be?

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Paolo Bevilacqua Sat, 06/30/2007 - 16:25

Hello,

it seems this NM got the "cookie" area zeroed, cannot be recognized and should be RMA if you have a support contract.

Hope this helps, please rae post if it does!

jdevoll Wed, 07/04/2007 - 22:20

I upgraded IOS, and now show diag at least recognizes the module but the interfaces don't show up in the router.

BBR2# show diag

Slot 0:

Combo 2E, 2W Port adapter, 4 ports

Port adapter is disabled

Port adapter insertion time unknown

EEPROM contents at hardware discovery:

Hardware revision 1.2 Board revision E0

Serial number 18804148 Part number 800-01171-05

FRU Part Number: NM-2E2W=

Test history 0x0 RMA number 00-00-00

EEPROM format version 1

EEPROM contents (hex):

0x20: 01 1E 01 02 01 1E ED B4 50 04 93 05 00 00 00 00

0x30: 70 00 00 00 00 03 08 17 FF FF FF FF FF FF FF FF

When the router is booting I get the following messages:

smart init is sizing iomem

ID MEMORY_REQ TYPE

000000 UNKNOWN port adapter

000024 0X00019A40 Four port Async/Sync

0X000F3BB0 public buffer pools

0X00211000 public particle pools

TOTAL: 0X0031E5F0

If any of the above Memory Requirements are

"UNKNOWN", you may be using an unsupported

configuration or there is a software problem and

system operation may be compromised.

It looks like the card isn't supported, but all of the documentation says it is. Any ideas?

Actions

This Discussion