RIP issue in MPLS VPN PE-CE connection

Answered Question
Jul 3rd, 2007
User Badges:

there are about 1400 routes in the VRF RIP database on PE, approx 30 DSL routers(Cisco837 with same configs) connect PE via RIP V2. The problem is some CE routers receive the whole routing table, but some only get partial routes.

is it weird? has someone experienced the same thing? thanks

Correct Answer by swaroop.potdar about 9 years 8 months ago

Does this problem happen on some specific routers of the 30 or randomly on any few.


You can try the below and update as to what is the effect.


1) Try increasing the interpacket delay for RIP updates. By default its none, but you may want to introduce a delay just in case to check if the packets being dropped is the reason for some routers not reflecting the updates.


Router(config)# router rip

Router(router-config)#output-delay 15


2) Alternatively you can try triggered updates on the links connecting to your DSL routers. This will send updates only when there is a change and keep the periodic updates suppressed.


Router(config-if)#ip rip triggered


Please do update what is the effect.


HTH-Cheers,

Swaroop

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (1 ratings)
Loading.
Correct Answer
swaroop.potdar Tue, 07/03/2007 - 19:48
User Badges:
  • Blue, 1500 points or more

Does this problem happen on some specific routers of the 30 or randomly on any few.


You can try the below and update as to what is the effect.


1) Try increasing the interpacket delay for RIP updates. By default its none, but you may want to introduce a delay just in case to check if the packets being dropped is the reason for some routers not reflecting the updates.


Router(config)# router rip

Router(router-config)#output-delay 15


2) Alternatively you can try triggered updates on the links connecting to your DSL routers. This will send updates only when there is a change and keep the periodic updates suppressed.


Router(config-if)#ip rip triggered


Please do update what is the effect.


HTH-Cheers,

Swaroop

kevin.shi Wed, 07/04/2007 - 02:41
User Badges:

its fixed after putting output-delay 15 in RIP.

Really appreciate your help Swaroop.


kevin

Actions

This Discussion