C3560 policy-map problem

Unanswered Question
Jul 10th, 2007
User Badges:

Hello, I have a problem with policy-map,


Equipment: WS-C3560G-24TS

IOS: advipservicesk9-mz.122-25.SEE3


The policy-map is just not working, please look my the configuration below:

mls qos aggregate-policer 90Mbps 90000000 20000 exceed-action drop


policy-map 90Mbps

class ip-any

police aggregate 90Mbps


interface GigabitEthernet0/2

description ## KAKTUZ ##

switchport access vlan 3

switchport mode access

service-policy input 90Mbps

load-interval 30

spanning-tree portfast

end


The port upsteam usage is:

30 second input rate 127665000 bits/sec, 12589 packets/sec


while it should be 90mb + burst.

Actually it should be limited to 100Mbit but I was trying to play with it to gain the 100Mbit limit so I decreased it to 90Mbit, but as you see unfortunately it is not working.


I am running the same configuration on 2960G switch and it's working perfect.


Please help.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
royalblues Tue, 07/10/2007 - 12:01
User Badges:
  • Green, 3000 points or more

I was not referring to the SDM GUI interface.


Switches come with four SDM templates: Routing,vlans,default and access.


To configure the SDM template use the following command in the global configuration mode

sdm prefer routing


Anyway i misread your post to a PBR instead of policy-maps.


Narayan

dmitrysherman Tue, 07/10/2007 - 13:07
User Badges:

Thank you.

Yes I am working on a policy-map qos, do I still need to change the SDM prefer ?

dmitrysherman Thu, 07/12/2007 - 04:15
User Badges:

The problem is not solved yet, I suspect that it is a bug. What should I do ?

All the configuration is correct, i also added classification by mac address to the policy-map and still 100mbit limited port uses 140mbit.


I've also noticed that sometimes when I limit a port the usage reduced much lower than the limit.

I do apply correct bucket size according to the Cisco formula

Actions

This Discussion