new site, phone "verifying load" 7961

Unanswered Question
Jul 19th, 2007

I have a phone that i am turning up the network on to get running and the phones are stuck in verifying load. If I unplug the network cable, wait, then plug it back in, the phone then registers and I can make calls, but the "verifying load" keeps coming back.

any tips?

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
gogasca Thu, 07/19/2007 - 13:38

Hi Tom,

Which is the current version the phone has and what is the version that it is supposed to have in TFTP.

CCM TFTP is in remote location?

If it is a phone load upgrade problem that cannot take place u may setup a temp TFTP in remote site.

Only 1 phone or all 7961?

HTH

Tommer Catlin Thu, 07/19/2007 - 13:43

After about 15 minutes, it finally came up. It seems ok now after it verifies forverver. Does not seem to repeat the process

Thanks

rob.huffman Thu, 07/19/2007 - 13:59

Hey Tommer,

This is really common. The 7941/7961's take forever to register when you first install them. When we are rolling them out, we do them in bunches of 4 or 5 per person at a time. So install number 1 move to 2,3,4,5 and by the time number 5 is deployed number 1 is up and running. If you have the patience to stand there and watch it go through the whole boot process you will probably see that it does a "Updating Software" for a good portion of time.

If you are just rolling out a couple here and there, I always fire them up before hand so I don't have to stand at the users desk for 15 minutes looking like an idiot ( well, like more of an idiot than I already do :)

Take care,

Rob

Actions

This Discussion