Switch Lose Port configuration after reboot

Unanswered Question
Jul 30th, 2007


I have cat 4000 with IOS 12.2(25)EWA7 software, I'm facing a strange issue when I reload the switch ,the ports lose the VLAN configuration and goes back to the default Vlan.other configuration remains OK.

the configuration register is 0xA101 , is that OK.

Any one face this issue.

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
ankbhasi Mon, 07/30/2007 - 01:06

Hi Friend,

The config register value is wrong and should be changed to 0x2102. Try that then issue wr mem and reload the switch and see if it looses the config again.



*Pls rate all helpfull post

Ali Koussan Wed, 08/01/2007 - 00:47

Hi ,

Thanks for the help , but if I use 0x2102 , I should use the boot system command , or else the switch will boot in rommon mode, right?

I have only one IOS in switch bootflash.


glen.grant Wed, 08/01/2007 - 03:36

Don't believe that is true , you can use a boot statement and it will use it but if there is no boot statement it will just use the first image it finds in bootflash .

Ali Koussan Sun, 08/05/2007 - 02:25


I have changed the config reg but when I reload the switch it goes to Rommon mode , and I had to issue the command boot after that the switch boot normally..

I check the bootvar but nothing is showing there.

what do you think?

sundar.palaniappan Sun, 08/05/2007 - 06:09

I have seen some switches behave this way. Set the config register to 0x2102, configure the 'boot system flash' command and try.



Ali Koussan Wed, 08/08/2007 - 00:37

Hi ,

I set the config register to 0x2102 , and I configured the boot system flash , but still the switch is going to rommon mode when reset.

Notice that in my switch the IOS is on bootflash , not flash , so when I typed the command boot system , I dont have option bootflash , it is only flash , so the command I used is :

boot system flash cat4000-i9s-mz.122-25.EWA7.bin

What do you think?

Ali Koussan Fri, 08/10/2007 - 22:22


is the below show bootvarv normal ?

BB#sh bootvar

BOOT variable = :,1;,1;cat4000-i9s-mz.122-25.EWA7.bin,1;

CONFIG_FILE variable does not exist

BOOTLDR variable does not exist

Configuration register is 0x2102

glen.grant Sat, 08/11/2007 - 02:27

Use "boot system flash bootflash:cat4000-i9s-mz.122-25.EWA7.bin . Then you have to do a write mem before it will show up in the show bootvar command.


This Discussion