Linux Bonding and Cisco Etherchannel

Unanswered Question
Aug 13th, 2007
User Badges:

Dear all, I have some problem to trouble everyone to solve it, many thanks.


Network environment

1) RedHat Linux Enterprise Server 4 update3 with two Integrated dual Gigabit Ethernet (Broadcom NetXtreme II) - Configure Bonding

** Cannot start Arcserve Backup service -bab due to setup bonding at /etc/modprobe.conf - alias bond0 bonding

- bonding mode = 1 miimon=100 downdelay=200 updelay=200

2) added the following contain at /etc/rc.d/rc.local

/sbin/modprobe bonding mode=4 miimon=100 downdelay=200 updelay=200

/sbin/ip link set dev bond0 addr 00:xx:x8:x7:ax:5x

/sbin/ip addr add xxx.xxx.xxx.x/24 brd + dev bond0

/sbin/ip link set dev bond0 up

/sbin/ifenslave bond0 eth0 eth1

/sbin/route add -net 0.0.0.0 netmask 0.0.0.0 gw xxx.xxx.xxx.x

/etc/init.d/bab start

# /opt/CA/BrightStorARCserve/bin/startgui


3) This Linux server connected to two Cisco 2960G 24Port

the following is contain and configuration process

#vlan 2

#name bonding

#int gi 0/3

#switchport mode access

#switchport access vlan2

#int gi 0/4

#switchport mode access

#switchport access vlan2

#int range gi 0/3-4

#channel-group 1 mode active


4) Linux Server and Cisco calayst switch is running the same protocol 802.3ad.

5) Result: Linux Server cannot access to Internet and Cisco calayst

Cisco calayst cannot ping to Server.

6) In this case, whether is Etherchannel or Trunking.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
ogormam2 Thu, 10/04/2007 - 03:15
User Badges:

Hi Did you ever get a resolutio to this problem? I am having the very same problem?


Are you loadbalancing or fault tolerant

Actions

This Discussion