7961 G GE phones rebooting

Unanswered Question
Aug 27th, 2007
User Badges:

Have issues in an office where most phones will reboot at the same time. I have looked at the affected phones error logs and am stumped by the java error.



ERR 09:00:00.003015 NTP: Wed Aug 15 09:00:00 2007

WRN 09:40:41.228020 JVM: Thread-3|cip.sccp.ce:? - Read exception: java.net.SocketException: Connection timed out: Connection timed out

Close(d) Connection ...

ERR 09:40:41.265024 JVM: 9:40:41a|java.net.SocketException: Connection timed out: Connection timed out


any ideas?

Thanks Again!!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
rgoodwin7399 Thu, 02/14/2008 - 06:51
User Badges:

I am having a similar issue and getting these messages. Have you found anyting out about this?


WRN 15:52:00.731611 JVM: Startup Module Loader|cip.sccp.d:? - Unknown?? button in template. Button=255 inst=10

WRN 15:52:00.733467 JVM: Startup Module Loader|cip.sccp.d:? - Unknown?? button in template. Button=255 inst=11

WRN 15:52:00.735360 JVM: Startup Module Loader|cip.sccp.d:? - Unknown?? button in template. Button=255 inst=12


paolo bevilacqua Thu, 02/14/2008 - 06:55
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Which phone firmware are you running ?

rgoodwin7399 Thu, 02/14/2008 - 10:15
User Badges:

App Load ID Jar41sccp.8-3-0-50.sbn

Boot Load ID 7961G_64-02070631Amd64megRel.bin

Version SCCP41.8-3-1S

Expansion Module 1 S00105000300

Expansion Module 2

Hardware Revision 1.0


paolo bevilacqua Thu, 02/14/2008 - 10:52
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Hi, you are running 8.3 that is very buggy. Suggest you downgrade to the latest 8.2 firmware.

cnuche Fri, 02/15/2008 - 11:24
User Badges:
  • Cisco Employee,

what is your CCM version? you should take a look on the phone load readme file on CCO for instructions on how to install it, if the file is already on your tftp server you just need to change the "device defaults" on CCMAdmin -- sytem -- device defaults and reset your phones, or if you want to try with a single phone just type the name of the load file on the device config page, (phone load field)

rgoodwin7399 Mon, 02/18/2008 - 16:56
User Badges:

Downgraded to 8.2 and it did not correct the problem. Seeing this in the ios logs on the router...

Feb 18 02:27:57: %IPPHONE-6-REGISTER_NEW: ephone-34:SEP001C581C9D68 IP:10.138.207.69 Socket:3 Device

Type:Phone has registered.

Feb 18 02:28:02: %IPPHONE-6-UNREGISTER_NORMAL: ephone-34:SEP001C581C9D68 IP:10.138.207.69 Socket:3 D

eviceType:Phone has unregistered normally.

Feb 18 02:28:24: %IPPHONE-6-UNREGISTER_ABNORMAL: ephone-36:SEP001C581C9F69 IP:10.138.207.72 Socket:2

DeviceType:Phone has unregistered abnormally.

Feb 18 11:48:54.813: mgcp_get_conn_rec: no record with 0 id

Feb 18 13:11:53.014: mgcp_get_conn_rec: no record with 0 id

Feb 18 13:13:01.716: mgcp_get_conn_rec: no record with 0 id

Feb 18 13:16:23.209: mgcp_get_conn_rec: no record with 0 id

Feb 18 13:22:13.905: mgcp_get_conn_rec: no record with 0 id

Feb 18 13:54:02.030: mgcp_get_conn_rec: no record with 0 id

Feb 18 13:55:08.640: mgcp_get_conn_rec: no record with 0 id

Feb 18 14:00:18.951: mgcp_search_trans_id_rec: trans id not found. rc = 3.

Feb 18 14:16:37.414: mgcp_get_conn_rec: no record with 0 id

Feb 18 14:16:59.607: mgcp_get_conn_rec: no record with 0 id

billybjo1 Wed, 03/18/2009 - 07:46
User Badges:

Been having the same problem on CM 4.3. After upgrading to the latest SR which obviously contains the latest devicepack, the problem has gone away.

Actions

This Discussion