calling CUE voicemail

Answered Question
Sep 6th, 2007

I've got a UC520 running CME and CUE. CME is running great, so im now configuring CUE. I've installed CUE and thats running.

Ive configured a voicemail number of 200 under VOICEMAIL > CALL HANDLING (on CUE html page)

There's a dial-peer as follows:

dial-peer voice 2000 voip

description ** cue voicemail pilot no **

destination-pattern 200

session protocol sipv2

session target ipv4:10.1.10.1

dtmf-relay sip-notify

codec g711alaw

no vad

and an ephone-dn:

ephone-dn 27 dual-line

mailbox-selection last-redirect-num

number 200

label 200

description 200

name voicemail

When I dial 200, or set a call-forward on no-an to the number 200, I get the unrecognised number beeps instead of voicemail answering the call.

Help please!

I have this problem too.
0 votes
Correct Answer by pacameron about 9 years 2 months ago

Change the codec on the SIP dial peer from G711alaw to G711ulaw.

This should make the calls work

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (1 ratings)
Loading.
anderson-david Thu, 09/06/2007 - 05:40

Hi,

you don't need the ephone-dn, what is happening is that the system doesn't know where to send the call as you have two different destinations. remove the ephone-dn and all should work

HTH

Dave

davieshuw Thu, 09/06/2007 - 06:17

Right ive removed the ephone dn. When I call 200 it rings once, then I get the unrecognised number beeps.. odd..

Correct Answer
pacameron Thu, 09/06/2007 - 06:21

Change the codec on the SIP dial peer from G711alaw to G711ulaw.

This should make the calls work

davieshuw Thu, 09/06/2007 - 06:39

It seems g711ulaw and g711alaw are the bane of my life at the moment!!

cheers, works perfectly!

Actions

This Discussion