Cisco 7609 can't recognise the card WS-X7604-10GE

Unanswered Question
Sep 11th, 2007

My router 7609 is running on IOS version 12.2(18)SXF6, Supervisor Engine 72 WS-SUP720-3B. When I installed the card WS-X7604-10GE with WS-F6700-DFCBXL,the router couldn't recognize the card and here was the log:

R7609-TBI-NPE-01#sho module

Mod Ports Card Type Model Serial No.

--- ----- -------------------------------------- ------------------ -----------

1 48 48 port 10/100/1000mb EtherModule WS-X6148-GE-TX SAD084606GV

2 24 CEF720 24 port 1000mb SFP WS-X6724-SFP SAL08465WGH

3 4 1-port OC-48c SRP SMI OSM-2OC48/1DPT-SI JAB0906051W

4 4 CEF720 4 port 10-Gigabit Ethernet h SAL1124RBFZ

5 2 Supervisor Engine 720 (Active) WS-SUP720-3B SAD09030AEF

6 2 Supervisor Engine 720 (Hot) WS-SUP720-3B SAD09060A2P

7 1 1-subslot SPA Interface Processor-600 7600-SIP-600 JAB104100BY

8 1 1-subslot SPA Interface Processor-600 7600-SIP-600 JAB104100ER

9 24 CEF720 24 port 1000mb SFP WS-X6724-SFP SAL10403BLX

Mod MAC addresses Hw Fw Sw Status

--- ---------------------------------- ------ ------------ ------------ -------

1 0012.7f3e.95a6 to 0012.7f3e.95d5 6.1 7.2(1) 8.5(0.46)RFW Ok

2 0012.01fd.2ff8 to 0012.01fd.300f 2.1 12.2(14r)S5 12.2(18)SXF6 Ok

3 0011.5c4a.93d0 to 0011.5c4a.940f 1.5 12.2(18)SXF6 12.2(18)SXF6 Ok

4 001a.6c68.f9ac to 001a.6c68.f9af 2.6 Unknown Unknown Other

5 0011.21a1.7c34 to 0011.21a1.7c37 4.1 8.1(3) 12.2(18)SXF6 Ok

6 0011.5cab.3a14 to 0011.5cab.3a17 4.1 8.1(3) 12.2(18)SXF6 Ok

7 0013.60a7.0234 to 0013.60a7.0273 1.2 12.2(18r)SX4 12.2(18)SXF6 Ok

8 0012.d9ba.8140 to 0012.d9ba.817f 1.2 12.2(18r)SX4 12.2(18)SXF6 Ok

9 0018.baaf.c11c to 0018.baaf.c133 2.5 12.2(14r)S5 12.2(18)SXF6 Ok

Mod Sub-Module Model Serial Hw Status

---- --------------------------- ------------------ ----------- ------- -------

2 Centralized Forwarding Card WS-F6700-CFC SAD09050ABL 2.0 Ok

4 Distributed Forwarding Card WS-F6700-DFC3BXL SAL1122QCED 5.3 Other

5 Policy Feature Card 3 WS-F6K-PFC3B SAD090400R2 1.1 Ok

5 MSFC3 Daughterboard WS-SUP720 SAD09030221 2.2 Ok

6 Policy Feature Card 3 WS-F6K-PFC3B SAD090700KU 1.1 Ok

6 MSFC3 Daughterboard WS-SUP720 SAD090405NP 2.2 Ok

7 SIP Distributed Forwarding 7600-SIP-600-DC JAB1041007L 1.0 Ok

7/0 1x10GE XFP SPA SPA-1XTENGE-XFP JAB1038061C 3.2 Ok

8 SIP Distributed Forwarding 7600-SIP-600-DC JAB1041000P 1.0 Ok

8/0 1x10GE XFP SPA SPA-1XTENGE-XFP JAB1038060Y 3.2 Ok

9 Distributed Forwarding Card WS-F6700-DFC3B SAL1034Z9KX 4.4 Ok

Mod Online Diag Status

---- -------------------

1 Pass

2 Pass

3 Pass

4 Unknown

5 Pass

6 Pass

7 Pass

7/0 Pass

8 Pass

8/0 Pass

9 Pass

*Sep 7 22:33:33.365 HCMC: %ONLINE-SP-6-TIMER: Module 4, Proc. 0. Failed to bring online because of timer event

*Sep 7 22:33:33.365 HCMC: %C6KPWR-SP-4-DISABLED: power to module in slot 4 set off (Module Failed 7 Pass)

Pls help me resolve the problem.

thanks

Brian

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 4 (1 ratings)
Loading.
spremkumar Tue, 09/11/2007 - 20:04

hi

I feel you are talking about WS-X6704-10GE module here , have you tried re installing the same in some other slot ?

I see you have already exhausted all your slots but still can you try to reinstall in other slot and make sure that card is fine.

regds

nhubinh Tue, 09/11/2007 - 20:48

Hi Spremkumar,

Thank you for your advice. You mean maybe the card has problem right. Because the system is in productivity I can't change the other slot. Howerver, I will try to reinstall the card in other chassis.

Regards,

Nhu Binh

spremkumar Tue, 09/11/2007 - 21:02

Hi Nhu

Its the best option by installing thesame onto other chassis and make sure that your card is fine.

Do let us know once you are done with that .

regds

nhubinh Wed, 09/12/2007 - 01:11

Hi Spermkumar,

I find out what the problem is the RAM of WS-X6704-10GE isn't in right position. I reinstalled the RAM and installed the card on other chassis. The card was recognised.

Thanks and regards,

Nhu Binh

Actions

This Discussion