FXO disconnect problem in Sydney-Australia

Unanswered Question
Sep 20th, 2007

Hi,

I am having disconnection problem with FXO after remote party disconnects the call. Fxo port not going to onhook state. Please find below my configuration on the Voice-port.

*****************************************

voice-port 0/1/1

translation-profile incoming add_9

cptone AU

timeouts call-disconnect 0

connection plar opx 100

!

Foreign Exchange Office 0/1/1 Slot is 0, Sub-unit is 1, Port is 1

Type of VoicePort is FXO

Operation State is DORMANT

Administrative State is UP

No Interface Down Failure

Description is not set

Noise Regeneration is enabled

Non Linear Processing is enabled

Non Linear Mute is disabled

Non Linear Threshold is -21 dB

Music On Hold Threshold is Set to -38 dBm

In Gain is Set to 0 dB

Out Attenuation is Set to 3 dB

Echo Cancellation is enabled

Echo Cancellation NLP mute is disabled

Echo Cancellation NLP threshold is -21 dB

Echo Cancel Coverage is set to 64 ms

Echo Cancel worst case ERL is set to 6 dB

Playout-delay Mode is set to adaptive

Playout-delay Nominal is set to 60 ms

Playout-delay Maximum is set to 250 ms

Playout-delay Minimum mode is set to default, value 40 ms

--More--

Playout-delay Fax is set to 300 ms

Connection Mode is plar opx

Connection Number is 100

Initial Time Out is set to 10 s

Interdigit Time Out is set to 10 s

Call Disconnect Time Out is set to 0 s

Ringing Time Out is set to 180 s

Wait Release Time Out is set to 30 s

Companding Type is u-law

Region Tone is set for AU

Analog Info Follows:

Currently processing none

Maintenance Mode Set to None (not in mtc mode)

Number of signaling protocol errors are 0

Impedance is set to 600r Ohm

Station name None, Station number None

Translation profile (Incoming): add_9

Translation profile (Outgoing):

Voice card specific Info Follows:

Signal Type is loopStart

Battery-Reversal is enabled

--More--

Number Of Rings is set to 1

Supervisory Disconnect is signal

Answer Supervision is inactive

Hook Status is On Hook

Ring Detect Status is inactive

Ring Ground Status is inactive

Tip Ground Status is inactive

Dial Out Type is dtmf

Digit Duration Timing is set to 100 ms

InterDigit Duration Timing is set to 100 ms

Pulse Rate Timing is set to 10 pulses/second

InterDigit Pulse Duration Timing is set to 750 ms

Percent Break of Pulse is 65 percent

GuardOut timer is 2000 ms

Minimum ring duration timer is 125 ms

Hookflash-in Timing is set to 600 ms

Hookflash-out Timing is set to 400 ms

Supervisory Disconnnct Timing is set to 350 ms

OPX Ring Wait Timing is set to 6000 ms

****************************************

Please suggest me a solution to solve this problem.

Thanks

Manoj

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
rob.huffman Thu, 09/20/2007 - 05:37

Hi Manoj,

My guess here is that you are running into a "Disconnect Supervision" issue on the FXO (very common with Loop Start and FXO). Once the method of disconnect the circuit uses has been determined (you may want to engage your circuit provider), you can configure the FXO appropriately. Have a look;

FXO Disconnect Supervision

http://www.cisco.com/en/US/products/sw/iosswrel/ps5013/products_feature_guide09186a0080080e48.html#wp7602

Hope this helps!

Rob

netstar-sg-service Mon, 09/24/2007 - 19:36

Hi Rob,

thanks, i managed to make it work using the documentation provided by you.

Thanks a lot.

Regards

Manoj

rob.huffman Tue, 09/25/2007 - 05:15

Hi Manoj,

Nice work here :) This isn't always easy to fix!

Take care,

Rob

Actions

This Discussion