Cisco 857W connection/config problems

Unanswered Question
Sep 23rd, 2007

Hi all

My problem is that I can connect to some sites but not others and parts of some sites but not all of it. For instance I can't connect to cisco.com at all but I can connect to whirlpool and view pages but when I go to post and click show preview it hangs indefinately. Its always the same sites that it can't connect to.

I will post my config below if anyone can see whats wrong

Thanks heaps in advance

!

version 12.4

no service pad

service timestamps debug datetime msec

service timestamps log datetime msec

service password-encryption

!

hostname yourname

!

boot-start-marker

boot-end-marker

!

logging buffered 51200 warnings

!

no aaa new-model

no ip dhcp use vrf connected

ip dhcp excluded-address 10.10.10.1

ip dhcp excluded-address 192.168.1.1

!

ip dhcp pool sdm-pool

import all

network 192.168.1.0 255.255.255.0

default-router 192.168.1.1

dns-server 203.x.x.191

lease 0 2

!

!

ip cef

ip domain name yourdomain.com

!

!

crypto pki trustpoint TP-self-signed-48296268

enrollment selfsigned

subject-name cn=IOS-Self-Signed-Certificate-48296268

revocation-check none

rsakeypair TP-self-signed-48296268

!

!

crypto pki certificate chain TP-self-signed-48296268

certificate self-signed 01 nvram:IOS-Self-Sig#2.cer

!

!

username xxxxxxxxxx privilege 15 password 7 xxxxxxxxxxxxxx

!

!

interface ATM0

no ip address

no atm ilmi-keepalive

dsl operating-mode auto

!

interface ATM0.5 point-to-point

description $ES_WAN$

no snmp trap link-status

pvc 8/35

encapsulation aal5mux ppp dialer

dialer pool-member 1

!

!

interface FastEthernet0

!

interface FastEthernet1

!

interface FastEthernet2

!

interface FastEthernet3

!

interface Dot11Radio0

no ip address

shutdown

speed basic-1.0 basic-2.0 basic-5.5 6.0 9.0 basic-11.0 12.0 18.0 24.0 36.0 48.0 54.0

station-role root

!

interface Vlan1

description $ETH-SW-LAUNCH$$INTF-INFO-HWIC 4ESW$$FW_INSIDE$

ip address 192.168.1.1 255.255.255.0

ip nat inside

ip virtual-reassembly

!

interface Dialer0

description $FW_OUTSIDE$

ip address negotiated

ip nat outside

ip virtual-reassembly

encapsulation ppp

dialer pool 1

dialer-group 1

no cdp enable

ppp authentication pap callin

ppp pap sent-username xxxxxxxxxxxxxxxx password 7 xxxxxxxxxxxxxxxx

!

ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 Dialer0

!

ip http server

ip http authentication local

ip http secure-server

ip http timeout-policy idle 60 life 86400 requests 10000

ip nat inside source list 100 interface Dialer0 overload

!

access-list 100 permit ip 192.168.1.0 0.0.0.255 any

!

dialer-list 1 protocol ip permit

no cdp run

!

control-plane

!

line con 0

login local

no modem enable

line aux 0

line vty 0 4

access-class 100 in

privilege level 15

login local

transport input telnet ssh

!

scheduler max-task-time 5000

end

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Paolo Bevilacqua Mon, 09/24/2007 - 11:47

Hi,

check if you can 'ping x.x.x.xdf size 1500' hwere x.x.x.x is your default gateway, or find the smaller value that works. Subtract 40 and configure accordingly 'ip tcp adjust-mss' under dialer interface.

Also if you configure "ppp ipcp route default" and "ppp ipcp dns request", you can do without the static route at dialer, and manually configuring dns.

Hope this helps, please rate post if it does!

Actions

This Discussion