Decrypt errors occurred for client

Unanswered Question
Sep 24th, 2007
User Badges:

Hello


Has any one seen this error on a Cisco 4402 Wireless LAN controller:


0 Mon Sep 24 10:51:00 2007 Decrypt errors occurred for client 00:19:d2:65:09:a0 using WPA key on 802.11b/g interface of AP 00:0b:85:8d:45:40

1 Mon Sep 24 10:51:00 2007 Decrypt errors occurred for client 00:13:02:38:a0:d2 using WPA key on 802.11b/g interface of AP 00:0b:85:8d:45:b0

2 Mon Sep 24 10:50:56 2007 WPA MIC Error counter measure activated on Radio with MAC 00:0b:85:8d:45:f0 and Slot ID 1. Station MAC Address is 00:13:02:1d:62:bf and WLAN ID is 1.

3 Mon Sep 24 10:49:56 2007 WPA MIC Error counter measure activated on Radio with MAC 00:0b:85:8d:4a:60 and Slot ID 0. Station MAC Address is 00:19:d2:65:09:a0 and WLAN ID is 1.


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
jowallander Mon, 09/24/2007 - 13:15
User Badges:

Hi Lars,

I'm having a customer who's also experiencing decrypt error in a wlc 4400 environment. I'll check tommorrow to verify that it's the same error message.

Best regards,

Jan-Olov Wallander

larsthobiasen Mon, 09/24/2007 - 22:22
User Badges:

Hello Jan-Olov


I am now running WEP, whith no errors, but I will run WPA-TKIP if possible.


Best regards

Lars Thobiasen

jowallander Wed, 09/26/2007 - 02:40
User Badges:

Hi again,

I was also asked to change this to WEP but it wasn't possible in my case, due to security constraints. I need to have it working with WPA!

My gut-feeling is that packets are being dropped

between the WLC and the ACS and attempts has been made to increase the timers! It didn't solve the problem and I'll escalate the case now.

ED CARMODY Wed, 09/26/2007 - 19:31
User Badges:

I have a client also having issues with WPA1-PSK clients. What APs are you using? Who asked you to change to WEP, Cisco TAC?

larsthobiasen Wed, 09/26/2007 - 22:51
User Badges:

Hallo


No. it was not Cisco TAC.

i found it on another forum, where the workaround was to change for WPA2-AES or WEP - but not all my client can run WPA2

whanson Mon, 12/10/2007 - 07:40
User Badges:

were you ever able to get this issue resolved. We are having the same problem big time.

menace1320 Mon, 12/10/2007 - 10:44
User Badges:

We are seeing the same thing.

Running 4.1.185 code.

What is happening to the clients when this error hits the controller?

whanson Wed, 12/12/2007 - 08:19
User Badges:

any chance you are using cisco cards and cisco client? Strange but we seem to have no problems with laptops with builtin cards.

menace1320 Mon, 12/17/2007 - 06:34
User Badges:

We are using about 200 IBM X41's with Intel 2915's and around 200 IBM X41's with Atheros chipsets, depending on when we purchased the devices. I haven't taken the time yet to track down which chipset is giving us the most problems.

jowallander Thu, 12/13/2007 - 00:35
User Badges:

In what appears to be a random pattern, depending of adapter card, if you're running Vista or XP etcetera, you'll see disconnects when this hits the WLC.

This is caused by the 4-way handshake not being handled correctly.

Two important things in our case, which hopefully will lead to a solution today, is that we're running IAS as the Radius server and that the AP's are 1131. When we replaced the AP's with 1000-series the problem was gone but since we're moving towards 1131 in most of our customer setup we need to solve it on this platform.

I'll get back to you when the solution has been tested.


vigleik Mon, 12/17/2007 - 01:59
User Badges:

We have the same issue with AP1010 and WLC4402 with 4.2.61.0.

In another location with a single AP1131 using the same controller this problem does not appear.



Actions

This Discussion

 

 

Trending Topics - Security & Network