Some VLAN help

Unanswered Question
Oct 18th, 2007
User Badges:

I used this documentation to setup my WLC in a lab for testing.


http://www.cisco.com/en/US/tech/tk722/tk809/technologies_configuration_example09186a00805e7a24.shtml



Vlan 1 = 10.5.32.1 255.255.248.0

Vlan 200 = 10.5.40.1 255.255.248.0

I have two vlans 1 and 200. I created a vlan 200 interface just like in the documentation on the WLC. The ap is plugged into a port on vlan 200 and can associate with the WLC (and grab a dhcp address) from a dhcp server which is on VLAN 10.



I have no secuirty set up on the wireless ap as im just playing around with things. I can ping the wireless interface i made on the WLC from the WLC but i cant ping it from any other device. Is that normal? Reading the documentation it sounds like i should be able to ping the wireless interface from any device on the network (i cant ping the wireless interface from the ap either)



Also i think this is cause the problem where the laptop tries to associate with the ap it cant get an ip address.


I have a 3560 running a layer 3 IOS for this lab. With the WLC on a port that allows multiple vlans do i need to setup a static route of some sort to allow communication? Or maybe im just in over my head lol


Any information you need dont hesitate to ask! Thanks!!!




  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
sullyjman Fri, 10/19/2007 - 04:25
User Badges:

Okay so i left work yesterday, we had a power outage and came back in this morning and it now works.


I only have one AP on the network for testing and i noticed that while that AP is off, i cant ping the wireless interface. (is this correct) This is so weird, i have been fighting this all week and now it works.




Actions

This Discussion