Network slowness for PC's connected to phones

Unanswered Question
Oct 26th, 2007

We are having a problem with users reporting slowness when they are connecting their PC's through their phones. The phones in use are 7912's 7940's and 7960's. The network layout is two 3560G PoE switches with the data and voice network separated by VLANS. They are CSSP build phones. Here is the 7940 load:

App Load ID: P00307020400

Boot Load ID: PC0303010200

Version: 7.2(4.0)

The problem gradually builds to the point where the network access becomes unusable, but voice calls are just fine. Rebooting the phone fixes the problem for a short time.

Any thoughts?

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
AJAZ NAWAZ Fri, 10/26/2007 - 06:52

please post the switch-port config from the 3560G?

We just need to see the standard config for one of the ports connected to IP phone.


erik.kneebone Fri, 10/26/2007 - 07:08

interface GigabitEthernet0/3

switchport access vlan 30

switchport voice vlan 2

spanning-tree portfast


Fairly standard configuration across all the ports.

AJAZ NAWAZ Fri, 10/26/2007 - 07:11

So is this a new deployment or did this problem come to surface out of the blue?


erik.kneebone Fri, 10/26/2007 - 07:20

July is when we deployed their system, its been an off and on thing since day one, but is becoming more common now. The 7960 phones seem to be having the most problem.

erik.kneebone Tue, 10/30/2007 - 13:46

Upgraded to 8.0(7.0) and same issue. Here is the Device Info from the phone:

MAC Address 001795AE63F6

Host Name SEP001795AE63F6

Phone DN 5119

App Load ID P00308000700

Boot Load ID PC0303010200

Version 8.0(7.0)

DSP 4.0(4.0)[A0]

Expansion Module 1

Expansion Module 2

Hardware Revision 4.5

Serial Number FCH10159H4E

Model Number CP-7960G

Codec ADLCodec

Amps 5V Amp

C3PO Revision 2

Message Waiting NO


This Discussion