exec timeout not working

Unanswered Question
Nov 1st, 2007

I want my telnet session to time out after 3 minutes. But although I add:


line vty 0 4

exec-timeout 3 0

login authentication local_auth

line vty 5 15

exec-timeout 3 0


The telnet session remains on. Not sure why it does this. What am i doing wrong?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
onita Thu, 11/01/2007 - 06:34

Could it be that your telnet client sends an anti-idle string.

onita Thu, 11/01/2007 - 12:19

does your running configuration list

service tcp-keepalives-in

glen.grant Thu, 11/01/2007 - 16:45

Try exec-timeout 3 . Doesn't look right the way you have it , not sure what the extra 0 is for .

Richard Burts Fri, 11/02/2007 - 11:12

Glen


The extra 0 is there because you can configure the exec-timeout with minutes and seconds. So the 0 is for 0 seconds.


Shir


I am puzzled why the exec-timeout seems to not be working. The config looks correct. Can you do a telnet that does not timeout after 3 minutes of inactivity, do a show user to verify which line you are connected to, and do a show line for that line and then post these outputs? That might give us a clue as to what is going on.


HTH


Rick

himanshu.bansal22 Wed, 04/03/2013 - 23:47

Hi Shir,


I have noticed the same bahviour in my routers also where is set timeout for 30 mins but even then, the sessions are found to be in idle state for a day also.


I am not able to undertand that why it behaving like this.


Did you get the answer to your concern? Please share.


Thanks,

HB

ipec_himanshu Thu, 04/04/2013 - 08:01

Hi Blau,


Accept my sincere thanks for your prompt reply.


I checked the thread but this is not exactly matching my issue.


Thanks,

HB

Actions

This Discussion