Cisco 1841 with point-to-point T1

Unanswered Question
Nov 2nd, 2007

We have a point-to-point T1 between two Cisco 1841 routers (with WIC-1DSU-T1-V2).

When I perform a "no shut" on either end of the T1, the line protocol comes up for a few seconds and then goes down. Does this look like a config problem or a circuit issue?

MAIN SITE

interface Serial0/0/0

bandwidth 1536

ip address x.x.x.x x.x.x.x

no ip redirects

service-module t1 timeslots 1-24

max-reserved-bandwidth 100

service-policy output WAN-EDGE

end

REMOTE SITE

interface Serial0/0/0

bandwidth 1536

ip address x.x.x.x x.x.x.x

no ip redirects

service-module t1 timeslots 1-24

max-reserved-bandwidth 100

service-policy output WAN-EDGE

end

1841-router#sh service-module ser0/0/0 performance-statistics

Total Data (last 5 15 minute intervals):

26 Line Code Violations, 825 Path Code Violations

0 Slip Secs, 142 Fr Loss Secs, 22 Line Err Secs, 72 Degraded Mins

567 Errored Secs, 99 Bursty Err Secs, 3 Severely Err Secs, 139 Unavail Secs

Data in current interval (156 seconds elapsed):

0 Line Code Violations, 19 Path Code Violations

0 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 3 Degraded Mins

16 Errored Secs, 3 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 0 Unavail Secs

Data in Interval 1:

3 Line Code Violations, 98 Path Code Violations

0 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 3 Line Err Secs, 15 Degraded Mins

90 Errored Secs, 8 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 0 Unavail Secs

Data in Interval 2:

10 Line Code Violations, 213 Path Code Violations

0 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 8 Line Err Secs, 15 Degraded Mins

114 Errored Secs, 32 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 0 Unavail Secs

Data in Interval 3:

2 Line Code Violations, 100 Path Code Violations

0 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 2 Line Err Secs, 15 Degraded Mins

90 Errored Secs, 10 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 0 Unavail Secs

Data in Interval 4:

11 Line Code Violations, 182 Path Code Violations

0 Slip Secs, 139 Fr Loss Secs, 9 Line Err Secs, 13 Degraded Mins

142 Errored Secs, 19 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 139 Unavail Secs

Data in Interval 5:

0 Line Code Violations, 232 Path Code Violations

0 Slip Secs, 3 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 14 Degraded Mins

131 Errored Secs, 30 Bursty Err Secs, 3 Severely Err Secs, 0 Unavail Secs

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 3 (1 ratings)
Loading.
Paolo Bevilacqua Fri, 11/02/2007 - 07:35

Hi, as you can see the circuits is severely errored, check again linecode and framing settings. You may need to report circuit failure to SP.

Actions

This Discussion