Problem with MTP Registration

Unanswered Question
Nov 9th, 2007

I am trying to register an IOS S/W MTP from a 2811 to the CallManager, but it won't register. In CM, I have:

Media Termination Point: mtp001794608e30

Media Termination Point Type Cisco IOS Enhanced Software Media Termination Point

In the gateway, I have:

voice-card 0

no dspfarm

dsp services dspfarm

!

sccp local Vlan210

sccp ccm X.X.X.X identifier 1

sccp

!

sccp ccm group 1

associate ccm 1 priority 1

associate profile 1 register mtp001794608e30

!

dspfarm profile 1 mtp

codec g711ulaw

maximum sessions software 500

associate application SCCP

RTR#sh sccp

*Nov 9 23:44:49.475: %SYS-5-CONFIG_I: Configured from console by console

SCCP Admin State: UP

Gateway IP Address: X.X.X.X, Port Number: 2000

IP Precedence: 5

User Masked Codec list: None

Call Manager: X.X.X.X, Port Number: 2000

Priority: N/A, Version: 3.1, Identifier: 1

Software MTP Oper State: ACTIVE_IN_PROGRESS - Cause Code: NOT_REGIS_WITH_CCM

Active Call Manager: X.X.X.X, Port Number: 2000

TCP Link Status: CONNECTED, Profile Identifier: 1

Reported Max Streams: 1000, Reported Max OOS Streams: 0

Supported Codec: g711ulaw, Maximum Packetization Period: 30

Supported Codec: rfc2833 dtmf, Maximum Packetization Period: 30

----------------------------

//Show Diag:

PVDM Slot 0:

32-channel (G.711) Voice/Fax PVDMII DSP SIMM PVDM daughter card

Hardware Revision : 3.1

Part Number : 73-8539-03

Board Revision : A0

Deviation Number : 0

Fab Version : 03

PCB Serial Number : FOC08321BU1

RMA Test History : 00

RMA Number : 0-0-0-0

RMA History : 00

Processor type : 00

Product (FRU) Number : PVDM2-32

Version Identifier : NA

EEPROM format version 4

EEPROM contents (hex):

0x00: 04 FF 40 03 EE 41 03 01 82 49 21 5B 03 42 41 30

0x10: 88 00 00 00 00 02 03 C1 8B 46 4F 43 30 38 33 32

0x20: 31 42 55 31 03 00 81 00 00 00 00 04 00 09 00 CB

0x30: 88 50 56 44 4D 32 2D 33 32 89 4E 41 20 20 D9 02

0x40: 40 C1 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF

0x50: FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF

0x60: FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF

0x70: FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF

WIC Slot 0:

T1 (1 port) Multi-Flex Trunk WAN daughter card

Hardware revision 1.0 Board revision F0

Serial number 33087017 Part number 800-03568-03

FRU Part Number VWIC-1MFT-T1=

Test history 0x0 RMA number 00-00-00

Connector type PCI

EEPROM format version 1

EEPROM contents (hex):

0x20: 01 20 01 00 01 F8 DE 29 50 0D F0 03 00 00 00 00

0x30: 78 00 00 00 04 12 20 00 FF FF FF FF FF FF FF FF

WIC Slot 1:

Serial 1T WAN daughter card

Hardware revision 1.0 Board revision J0

Serial number 19618527 Part number 800-01514-01

FRU Part Number WIC-1T=

Test history 0x0 RMA number 00-00-00

Connector type Wan Module

EEPROM format version 1

EEPROM contents (hex):

0x20: 01 02 01 00 01 2B 5A DF 50 05 EA 01 00 00 00 00

0x30: 98 00 00 00 00 05 15 01 FF FF FF FF FF FF FF FF

//sh ver:

Cisco IOS Software, 2800 Software (C2800NM-ADVENTERPRISEK9_IVS-M), Version 12.4(8c), RELEASE SOFTWARE (fc3)

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (1 ratings)
Loading.
allan.thomas Fri, 11/09/2007 - 17:16

The main caveat with IOS resources is ensuring that the MTP name within CallManager is the same name assigned to the MTP profile, which I believe from your post it is.

I would also try specifying the CCM version after the following command:-

sccp ccm X.X.X.X identifier 1

Regards

Allan.

HTH.

dual_line Wed, 11/05/2008 - 03:14

Thanks Allan, you fixed my issue! The lack of a version number prevented my S/W MTP from registering with CCM.

allan.thomas Wed, 11/05/2008 - 03:21

Good to see that previous posts are still providing the necessary help. Glad to see that it resolved your problem. Best of luck.

Allan.

Aaron Dhiman Tue, 11/13/2007 - 06:54

I believe I've done everything except for

gateway

timer receive-rtp seconds

And I don't think those are required in this situation. Also, I have no problems registering the hardware DSPs, just the software IOS MTP. I am trying to use it for SIP RFC2833.

allan.thomas Tue, 11/13/2007 - 07:24

I have notice from the configuration you provided in an earlier post that under the voice-card configuration you have 'no dspfarm'.

To add a specified voice card to those participating in a digital signal processor (DSP) resource pool, use the dspfarm command in voice-card configuration mode.

voice-card 0

dspfarm

dsp services dspfarm

I have had similar issue with profiles registering in the past with 12.4(9)T1, and after configuring the voice-card as above they register successfully.

Take a look at the following link, it provides examples for troubleshooting DSP Farm registration.

http://www.cisco.com/en/US/products/sw/voicesw/ps556/products_tech_note09186a0080108fe6.shtml

Regards

Allan.

Actions

This Discussion