Unable to browse - Wireless access point

Unanswered Question
Nov 15th, 2007

I have set up my access point (Cisco Aironet 1200) by assigning IP address, SM, DG, DNS. I have also setup my Wireless Client LAN adapater card with its own IP Address, SM (Same as access point),DG (Same as access point), DNS (Same as access point). I am getting the connection signal on my Laptop but I can not browse. I checked on the ADU utility (Installed on Laptop)and all the tests are OK (Meaning all the connections are OK). When I check on the management tool for the access point (Using my browse) I found this error message: Interface Dot11Radio0, Deauthenticating Station 0040.96ad.3676 Reason: Disassociated because sending station is leaving (or has left) BSS

Please help. How can I resolve this problem

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
JOACKIM12 Sat, 11/17/2007 - 00:37

The adapter I am using is the Cisco Aironet 802.11a/b/g WIRELESS ADAPTER. Could it also be a problem of some interference ?

john.preves Mon, 11/19/2007 - 13:15

I'm sorry I should have been more clear-

Did you try to ping it from the wired side?

If you cannot ping from the wired side, you haven't even made it to the radio yet to have interference.

Once you have tracked down this issue and are able to ping from the wired side, then see if you associate (layer 2) and authenticate (layer 3).

let us know how far you get

JOACKIM12 Mon, 11/19/2007 - 16:22

I am able to ping from the wired side. Can you please advise the instructions on how to associate (layer 2) and authenticate (layer 3)

JOACKIM12 Mon, 11/19/2007 - 19:02

Where do I check for associate (layer 2) and authenticate (layer 3) ?

john.preves Mon, 11/19/2007 - 21:18

Sorry man,

association to the AP occurs at layer 2 of the OSI. This is the ssid. The ssid on the radio and the client card need to match. Then authentication ( wep, wpa-psk, whatever)occurs at layer 3.

First I would remove all security from both and set it up default to see if you can connect with just an ssid and no security.

basically you start over from zero and build it back up until it either breaks again or you are successful.

JOACKIM12 Tue, 11/20/2007 - 00:08

I removed all the security from both. I still cant browse. The Link quality is showing as Excellent and the connection status shows the SSID, Access point name and the Access Point IP Address. The current Receive/Transmit Rate 54.o Mbps

john.preves Wed, 11/21/2007 - 19:45

Ok this is kind of thin but here goes...

Can you browse from the Wired side? If not console in and look for 'no http server' or something like that towards the end of the config. This effectively shuts down http and wont let you browse.

basically type the command in without the 'no' and save it and then see what happens

john.preves Wed, 11/21/2007 - 19:48

no ip http server...

The fix is :

config t

ip http server

end

copy run start

I'm pretty sure that's it...

JOACKIM12 Thu, 11/22/2007 - 18:05

No I can not browse on the wired side

Please confirm that I do the following:

1. Connect the AP to Laptop (Console port)

2. Connect using HyperTerminal

3. Type on Command prompt:

config t

ip http server

end

copy run start

john.preves Fri, 11/23/2007 - 13:22

actually first type in

show run

and then see if you find

no ip http server

down towards the end of the config...

if it is there then by all means proceed.

JOACKIM12 Mon, 11/26/2007 - 00:14

I can not execute the command SHOW RUN. The only parameters for the SHOW command are:

aaa Show AAA val

auto Show Automation Template

call Show call

caller Display information about dialup connections

cca CCA information

class-map Show QoS Class Map

clock Display the system clock

controllers Interface controller status

crypto Encryption module

dampening Display dampening information

dot11 IEEE 802.11 show information

event-manager Event manager information

exception exception information

flash: display information about flash: file system

hardware Hardware specific information

history Display the session command history

hosts IP domain-name, lookup style, nameservers, and host table

iapp DDP IAPP

inventory Show the physical inventory

ip IP information

led LED functions

location Display the system location

login Display Secure Login Configurations and State

memory Memory statistics

policy-map Show QoS Policy Map

radius Shows radius information

sessions Information about Telnet connections

snmp snmp statistics

ssh Status of SSH server connections

ssl Show SSL command

table-map Show Table Map

tacacs Shows tacacs+ server statistics

template Template information

terminal Display terminal configuration parameters

time-range Time range

users Display information about terminal lines

version System hardware and software status

Please advise

john.preves Mon, 11/26/2007 - 15:34

This is an IOS autonomous AP, right? If it is LWAPP that's a problem...please list the version of code.

-show version-

JOACKIM12 Mon, 11/26/2007 - 18:18

Cisco IOS Software, C1200 Software (C1200-K9W7-M), Version 12.3(7)JA2, RELEASE S

OFTWARE (fc1)

john.preves Tue, 11/27/2007 - 00:51

???

You can get to a config prompt (config #)and change the config, but you can't see the config.

Hmmm. Sounds like your boned until you can get the config.

Or you can type the command in anyway and see what happens...don't forget to save it if you do

JOACKIM12 Wed, 11/28/2007 - 19:00

I executed the command: copy run start and I am now prompted for:

Destination filename [startup-config]?

What should I type ?

Actions

This Discussion

 

 

Trending Topics: Other Wireless Mobility

client could not be authenticated
Network Analysis Module (NAM) Products
Cisco 6500 nam
reason 440 driver failure
Cisco password cracker
Cisco Wireless mode