wireless vlan trunk issue

Unanswered Question
Nov 16th, 2007
User Badges:

AP1231G plugged into C6509 gigabit switchport - AP not able to connect to ANY part of network including vlan default gateway


Trunk status shows

mode=on

encap=802.1q

status=trunking

native vlan=301


Switchport config:

interface GigabitEthernet1/5

description wireless: AP-015

switchport

switchport trunk encapsulation dot1q

switchport trunk native vlan 301

no ip address

no snmp trap link-status



AP config:


dot11 ssid xxxxxx

vlan 299

authentication network-eap aaa-leap

authentication open eap aaa-leap

authentication key-management wpa optional

!

clock timezone EST -5

clock summer-time EDT recurring

ip subnet-zero

!

!

bridge irb

!

interface Dot11Radio0

no ip address

no ip route-cache

!

encryption vlan 299 mode ciphers tkip wep128

!

ssid xxxxxx

!

broadcast-key change 300

!

world-mode dot11d country US both

rts threshold 2312

channel 1

antenna receive right

antenna transmit right

station-role root

no cdp enable

bridge-group 1

bridge-group 1 subscriber-loop-control

bridge-group 1 block-unknown-source

no bridge-group 1 source-learning

no bridge-group 1 unicast-flooding

bridge-group 1 spanning-disabled

!

interface Dot11Radio0.299

encapsulation dot1Q 299

no ip route-cache

bridge-group 2

bridge-group 2 subscriber-loop-control

bridge-group 2 block-unknown-source

no bridge-group 2 source-learning

no bridge-group 2 unicast-flooding

bridge-group 2 spanning-disabled

!

interface FastEthernet0

no ip address

no ip route-cache

duplex auto

speed auto

bridge-group 1

no bridge-group 1 source-learning

bridge-group 1 spanning-disabled

!

interface FastEthernet0.299

encapsulation dot1Q 299

no ip route-cache

bridge-group 2

no bridge-group 2 source-learning

bridge-group 2 spanning-disabled

!

interface BVI1

description wireless: AP-014

ip address x.x.194.82 255.255.255.224

no ip route-cache

!

ip default-gateway x.x.194.65

no ip http server

ip radius source-interface BVI1



Is this an issue with gigabit interface on C6509???

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
m_zabetian Fri, 11/16/2007 - 10:26
User Badges:

you should not configure that port as trunk change it to access with VLAN support this you BVI1 interface


interface GigabitEthernet1/5

description wireless: AP-015

switchport

switchport mode access

switchport access vlan X

spanning-tree portfast

no switchport trunk encapsulation dot1q

no switchport trunk native vlan 301



Actions

This Discussion