Problems with wireless Hwic access point.

Unanswered Question
Nov 23rd, 2007
User Badges:

When I configure multiple ssids they seem to work fine until I add any sort of security.


When a add a simple WEP key my data vlan works fine, I can get to all the interfaces and networks, but my voice vlan does not it does get an IP from the dhcp server but I cannot ping any networks inside the router or from the router to the Voice Vlan.


I think that I'm following the rules correctly


Can any one provide any advice on how to fix my problem?


Attached is my basic config and the only changes I make are the following:


encryption vlan 20 key 1 size 128bit xxx transmit-key

encryption vlan 20 mode wep mandatory

encryption vlan 100 mode wep mandatory




  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Richard Atkin Sun, 11/25/2007 - 15:38
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

I've never used a HWIC AP before, but I think you might have the wrong end of the stick on a couple of things.


Take a look at the following config and see what you think. This uses VLAN50 for the AP Management Address and VLANs 100 & 200 for client traffic.


interface Dot11Radio0

no ip address

no ip route-cache

!

encryption vlan 200 key 1 size 40bit 7 <> transmit-key

encryption vlan 200 mode wep mandatory

!

encryption vlan 100 key 1 size 40bit 7 <> transmit-key

encryption vlan 100 mode wep mandatory

!

ssid BMS_network

vlan 200

authentication open

!

ssid data_network

vlan 100

authentication open

!

short-slot-time

speed basic-1.0 basic-2.0 basic-5.5 6.0 9.0 basic-11.0 12.0 18.0 24.0 36.0 48.0 54.0

channel 2437

station-role root

!

interface Dot11Radio0.50

encapsulation dot1Q 50 native

no ip route-cache

bridge-group 1

bridge-group 1 spanning-disabled

!

interface Dot11Radio0.100

encapsulation dot1Q 100

no ip route-cache

bridge-group 100

bridge-group 100 subscriber-loop-control

bridge-group 100 block-unknown-source

no bridge-group 100 source-learning

no bridge-group 100 unicast-flooding

bridge-group 100 spanning-disabled

!

interface Dot11Radio0.200

encapsulation dot1Q 200

no ip route-cache

bridge-group 200

bridge-group 200 subscriber-loop-control

bridge-group 200 block-unknown-source

no bridge-group 200 source-learning

no bridge-group 200 unicast-flooding

bridge-group 200 spanning-disabled

!

interface Dot11Radio1

no ip address

no ip route-cache

!

encryption vlan 200 key 1 size 40bit 7 <> transmit-key

encryption vlan 200 mode wep mandatory

!

encryption vlan 100 key 2 size 40bit 7 <> transmit-key

encryption vlan 100 mode wep mandatory

!

ssid BMS_network

vlan 200

authentication open

!

ssid data_network

vlan 100

authentication open

!

speed basic-6.0 9.0 basic-12.0 18.0 basic-24.0 36.0 48.0 54.0

station-role root

!

interface Dot11Radio1.50

encapsulation dot1Q 50 native

no ip route-cache

bridge-group 1

bridge-group 1 spanning-disabled

!

interface Dot11Radio1.100

encapsulation dot1Q 100

no ip route-cache

bridge-group 100

bridge-group 100 subscriber-loop-control

bridge-group 100 block-unknown-source

no bridge-group 100 source-learning

no bridge-group 100 unicast-flooding

bridge-group 100 spanning-disabled

!

interface Dot11Radio1.200

encapsulation dot1Q 200

no ip route-cache

bridge-group 200

bridge-group 200 subscriber-loop-control

bridge-group 200 block-unknown-source

no bridge-group 200 source-learning

no bridge-group 200 unicast-flooding

bridge-group 200 spanning-disabled

!

interface FastEthernet0

no ip address

no ip route-cache

duplex auto

speed auto

!

interface FastEthernet0.50

encapsulation dot1Q 50 native

no ip route-cache

bridge-group 1

no bridge-group 1 source-learning

bridge-group 1 spanning-disabled

!

interface FastEthernet0.100

encapsulation dot1Q 100

no ip route-cache

bridge-group 100

no bridge-group 100 source-learning

bridge-group 100 spanning-disabled

!

interface FastEthernet0.200

encapsulation dot1Q 200

no ip route-cache

bridge-group 200

no bridge-group 200 source-learning

bridge-group 200 spanning-disabled

!

interface BVI1

ip address 192.168.50.9 255.255.255.0

no ip route-cache

!

ip default-gateway 192.168.50.254


bridge 1 route ip

artraffa1 Fri, 12/28/2007 - 17:53
User Badges:

I have not got the chance to review and implement your suggestion because I for some reason utilized WPA instead of WEP and every thing seems to work fine with WPA. That was the only thing I changed in my config. When i get the chance I'll to try WEP becuase it should of worked as well.



Actions

This Discussion