3750 memory utilization

Unanswered Question
Nov 30th, 2007
User Badges:
  • Purple, 4500 points or more

Is 80% memory utilization on a 3750 stack (3) abnormal or anything to worry about , I don't believe it is going any higher and the cpu is less than 10% . Not seeing any malloc failures in the log . Version 12.2.35SE2


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
nambi_gct Sat, 12/01/2007 - 00:01
User Badges:
  • Bronze, 100 points or more

Hi Glen,


Is the router heavily loaded in terms of the software entries?


-Nambi

glen.grant Sat, 12/01/2007 - 01:15
User Badges:
  • Purple, 4500 points or more

By software entries what are you talking about ? It doesn't have a large amount of acl's or nat entries if that is what you are talking about . Has a about 15 running etherchannels and about 5 in the config that are not being used . Running eigrp with only like 3 subnets on the box itself , probably 10 static routes .

Danilo Dy Sun, 12/02/2007 - 06:36
User Badges:
  • Blue, 1500 points or more

Hi Glen,


Just happen that we have the same switch model and IOS version and also using STACK.


I'm running OSPF for a /20 and following are the utilization.


CPU = steady in <10%

MEMORY = steady in <25% (I have 128MB RAM)


I guess I would have 80% if the OSPF routing table is larger or probably running BGP. I can only say that with your configuration, it's weird that you are utilizing 80% Memory


Regards,

Dandy



glen.grant Sun, 12/02/2007 - 10:45
User Badges:
  • Purple, 4500 points or more

Maybe the version we are running has a slow memory leak , don't know. CPU is fine less than 10% but the memory utilization is a little high and verified by monthly vitalnet reports we get .

Actions

This Discussion