Frame Rerrors troubleshooting

Unanswered Question
Dec 27th, 2007

Need some help toubleshooting.

Following Error:

0 input errors, 0 CRC, 654843447 frame, 0 overrun, 0 ignored

It seems like I am receiving a checksum error?

Is there a cisco posting on diagnosing the issue.

Now this router is connected via gigaethernet to a C4500 router.

No errors on the C4500 series router.. all values of 0.

Please and thank you.

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Mavrick25 Thu, 12/27/2007 - 02:34

Show interface

is up, line protocol is up (connected)

Internet address is x.x.x.x/x

MTU 1500 bytes, BW 1000000 Kbit, DLY 10 usec,

reliability 255/255, txload 44/255, rxload 38/255

Encapsulation ARPA, loopback not set

Keepalive set (10 sec)

Full-duplex, 1000Mb/s, media type is LH

input flow-control is off, output flow-control is on

Clock mode is auto

ARP type: ARPA, ARP Timeout 04:00:00

Last input 00:00:01, output 00:00:01, output hang never

Last clearing of "show interface" counters 00:56:04

Input queue: 0/1000/0/0 (size/max/drops/flushes); Total output drops: 0

Queueing strategy: fifo

Output queue: 0/1000 (size/max)

30 second input rate 152121000 bits/sec, 34347 packets/sec

30 second output rate 172617000 bits/sec, 31325 packets/sec

L2 Switched: ucast: 258 pkt, 20675 bytes - mcast: 443 pkt, 590082 bytes

L3 in Switched: ucast: 111581966 pkt, 62557003965 bytes - mcast: 0 pkt, 0 bytes mcast

L3 out Switched: ucast: 100470594 pkt, 70532676752 bytes mcast: 0 pkt, 0 bytes

111754322 packets input, 62646462900 bytes, 0 no buffer

Received 443 broadcasts (0 IP multicasts)

0 runts, 0 giants, 0 throttles

0 input errors, 0 CRC, 1061762626 frame, 0 overrun, 0 ignored

0 watchdog, 0 multicast, 0 pause input

0 input packets with dribble condition detected

100636255 packets output, 70647745725 bytes, 0 underruns

0 output errors, 0 collisions, 0 interface resets

0 babbles, 0 late collision, 0 deferred

0 lost carrier, 0 no carrier, 0 PAUSE output

0 output buffer failures, 0 output buffers swapped out

Mavrick25 Thu, 12/27/2007 - 02:36

show interface controller

is up, line protocol is up (connected)

Internet address is x.x.x.x/x

MTU 1500 bytes, BW 1000000 Kbit, DLY 10 usec,

reliability 255/255, txload 45/255, rxload 38/255

Encapsulation ARPA, loopback not set

Keepalive set (10 sec)

Full-duplex, 1000Mb/s, media type is LH

input flow-control is off, output flow-control is on

Clock mode is auto

ARP type: ARPA, ARP Timeout 04:00:00

Last input 00:00:02, output 00:00:00, output hang never

Last clearing of "show interface" counters 00:52:39

Input queue: 0/1000/0/0 (size/max/drops/flushes); Total output drops: 0

Queueing strategy: fifo

Output queue: 0/1000 (size/max)

30 second input rate 149433000 bits/sec, 34574 packets/sec

30 second output rate 180297000 bits/sec, 32019 packets/sec

L2 Switched: ucast: 243 pkt, 19467 bytes - mcast: 416 pkt, 556107 bytes

L3 in Switched: ucast: 104786211 pkt, 58826126453 bytes - mcast: 0 pkt, 0 bytes mcast

L3 out Switched: ucast: 94207598 pkt, 66155135941 bytes mcast: 0 pkt, 0 bytes

104689547 packets input, 58767134784 bytes, 0 no buffer

Received 415 broadcasts (0 IP multicasts)

0 runts, 0 giants, 0 throttles

0 input errors, 0 CRC, 997086730 frame, 0 overrun, 0 ignored

0 watchdog, 0 multicast, 0 pause input

0 input packets with dribble condition detected

94131086 packets output, 66105321147 bytes, 0 underruns

0 output errors, 0 collisions, 0 interface resets

0 babbles, 0 late collision, 0 deferred

0 lost carrier, 0 no carrier, 0 PAUSE output

0 output buffer failures, 0 output buffers swapped out, loopback not set

Keepalive set (10 sec)

Full-duplex, 1000Mb/s, media type is LH

input flow-control is off, output flow-control is on

Clock mode is auto

ARP type: ARPA, ARP Timeout 04:00:00

Last input 00:00:02, output 00:00:00, output hang never

Last clearing of "show interface" counters 00:52:39

Input queue: 0/1000/0/0 (size/max/drops/flushes); Total output drops: 0

Queueing strategy: fifo

Output queue: 0/1000 (size/max)

30 second input rate 149433000 bits/sec, 34574 packets/sec

30 second output rate 180297000 bits/sec, 32019 packets/sec

L2 Switched: ucast: 243 pkt, 19467 bytes - mcast: 416 pkt, 556107 bytes

L3 in Switched: ucast: 104786211 pkt, 58826126453 bytes - mcast: 0 pkt, 0 bytes mcast

L3 out Switched: ucast: 94207598 pkt, 66155135941 bytes mcast: 0 pkt, 0 bytes

104689547 packets input, 58767134784 bytes, 0 no buffer

Received 415 broadcasts (0 IP multicasts)

0 runts, 0 giants, 0 throttles

0 input errors, 0 CRC, 997086730 frame, 0 overrun, 0 ignored

0 watchdog, 0 multicast, 0 pause input

0 input packets with dribble condition detected

94131086 packets output, 66105321147 bytes, 0 underruns

0 output errors, 0 collisions, 0 interface resets

0 babbles, 0 late collision, 0 deferred

0 lost carrier, 0 no carrier, 0 PAUSE output

0 output buffer failures, 0 output buffers swapped out

Paolo Bevilacqua Thu, 12/27/2007 - 03:01

Hi, considering that it is a L3 switch, you should ask the question in the "lan switching" forum.

It seems a false error indication to me, but I can be wrong.

asanlu1977 Fri, 12/28/2007 - 07:59

in this case you are receiving the errors (frames), so i guess the problem is in your physical port that is receiving frames whithout adding CRC errors which surely would indicate transmition problems.

Make a loop test in your interface, a kind of local-loop which will show you if the same transmitted path is received.

hope it helps

rgds

vinay_verma80 Sun, 12/30/2007 - 12:11

Hi

check ur duplex setting and speed setting both in the switch and next machine

Remove auto mode and use specify mode like 10MPS and Half duplex and see if u sill getting the error as these things happens because of these error( cisco also recommend to code manually)

Regards

Actions

This Discussion