Bringing up a third interface - cannot ping servers

Unanswered Question
Jan 10th, 2008

Hi All,

I have a CSS 11503 that already had 2 interfaces up and running fine. The frontend is on vlan 26 and backend server vlan is on vlan 836. Now, I have some servers on vlan 301 that needed load balancing and brought up the third interface.

Here is my config

interface 1/1

bridge vlan 836

interface 1/2

bridge vlan 26

interface 2/1 (this is the new interface)

bridge vlan 301

circuit VLAN836

ip address 10.10.235.5 255.255.255.128

circuit VLAN26

ip address 10.10.26.5 255.255.255.0

circuit VLAN301

ip address 10.44.0.5 255.255.252.0

Here is the "show ip route" output

BCMDC-CSS1# sh ip route

prefix/length next hop if type proto age metric

------------------ --------------- ---- ------ -------- ---------- -----------

10.1.20.0/22 10.1.22.150 2 mgmt local -- --

0.0.0.0/0 10.10.26.1 1022 remote static 5342983 0

10.44.0.0/22 10.44.0.5 1021 local local 7122 0

10.10.26.0/24 10.10.26.5 1022 local local 5343307 0

10.10.235.0/25 10.10.235.5 1023 local local 5343288 0

Show arp contains all the servers I want to ping and here is the arp table on the CSS

10.44.0.1 00-00-0c-07-ac-1f dynamic 2/1

10.44.0.2 00-d0-02-f3-a8-00 dynamic 2/1

10.44.0.3 00-09-12-ed-6f-00 dynamic 2/1

10.44.0.20 00-11-25-9d-e4-98 dynamic 2/1

10.44.0.21 00-11-25-9d-ee-d7 dynamic 2/1

10.44.0.30 00-11-25-9d-e6-86 dynamic 2/1

10.44.0.31 00-14-5e-3c-71-38 dynamic 2/1

10.44.0.32 00-11-25-4a-82-a1 dynamic 2/1

10.44.0.33 00-14-5e-3e-60-e1 dynamic 2/1

10.44.0.34 00-11-25-9e-e5-ce dynamic 2/1

10.44.0.35 00-11-25-9c-66-c9 dynamic 2/1

10.44.0.40 00-1a-64-4f-21-bc dynamic 2/1

10.44.0.41 00-1a-64-4f-23-6e dynamic 2/1

10.44.0.50 00-1a-64-4f-2f-74 dynamic 2/1

10.44.0.51 00-1a-64-4f-22-72 dynamic 2/1

10.44.0.60 00-1a-64-4f-1c-ba dynamic 2/1

10.44.0.61 00-1a-64-4f-13-06 dynamic 2/1

I cannot ping any of the 10.44.0.x address. The interface is up and it is connected to a 6509 switch as an accessport on vlan301 and it shows up and up.

There are no ACLs configured. I am just trying to ping the servers before I can write the content rules.

Any ideas?

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
mchockalingam Thu, 01/10/2008 - 20:14

OK. I figured out that I cannot ping the servers. But, I cannot ping the circuit vlan 301 IP from the router which is 10.44.0.5.

However, I can ping vlan 836 circuit IP like 10.10.235.5 Here is the ping result from the router where the css is connected to

gw1>ping 10.10.235.5

Type escape sequence to abort.

Sending 5, 100-byte ICMP Echos to 10.10.235.5, timeout is 2 seconds:

!!!!!

Success rate is 100 percent (5/5), round-trip min/avg/max = 1/1/4 ms

gw1>ping 10.44.0.5

Type escape sequence to abort.

Sending 5, 100-byte ICMP Echos to 10.44.0.5, timeout is 2 seconds:

.....

Success rate is 0 percent (0/5)

Actions

This Discussion