×

Warning message

  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.
  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.

ISDN BRI call problem - URGENT

Answered Question
Jan 13th, 2008
User Badges:

Hi,

I have installed a cisco router 2801 (12.4) in my company's new branch. The primary link to HQ is a leased line 128 Kbps and there is an ISDN backup. Dialer watch has been configured as back solution. The primary link (leased line) is not ready for use, so the backup ISDN should come up. Unfortunately did not happen that. I collected some debug messages...Is that a Telco issues or router issue( there is another router 2801 with the same configuration which operate without problems).

Could anyone help???


Urgent!!!


Thanks in advance...



Correct Answer by paolo bevilacqua about 9 years 7 months ago

Which exact IOS do you have on the working router, and which one the one that does't work ?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (2 ratings)
Loading.
paolo bevilacqua Sun, 01/13/2008 - 12:29
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Hi,


you never receive any reply from the switch. Either there is a cabling problem to termination, or the circuit is faulty or inactive.


Hope this helps, please reate post if it does!

jgtheodor Sun, 01/13/2008 - 22:16
User Badges:

Hi,

I will check with the service provider adn i will inform you (and ofcourse rate the post). However it seems the line to be working fine because i can place calls from a telephone attached to the NT1 analog port.

Correct Answer
paolo bevilacqua Mon, 01/14/2008 - 00:34
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Which exact IOS do you have on the working router, and which one the one that does't work ?

jgtheodor Mon, 01/14/2008 - 01:54
User Badges:

The working router has c3660-i-mz.123-24.bin (HQ router) and the new one branch router has the c2801-ibase-mz.124-1c.bin. Another 2801 in different branch has the c2801-ipbasek9-mz.124-3g.bin IOS Image and works fine with tha same configuration settings.


Thanks for your assistance in advance!

paolo bevilacqua Mon, 01/14/2008 - 04:36
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Hi,


suggest that you upgrade to 12.4(3)j just to be sure. Also check cabling again.

jgtheodor Mon, 01/14/2008 - 05:12
User Badges:

I have already checked the cabling but everything is ok. I have also opened a case in my Telco Provider to check the line again.


At last i will upgrade the router with the relevant IOS image and i will inform you for the results...

jgtheodor Tue, 01/15/2008 - 03:57
User Badges:

Hi all...I loaded the IOS Image c2801-ipbasek9-mz.124-3i.bin and everything seems to be fine....God save the Queen...


Thanks for your assistance...

Keep walking!!!

paolo bevilacqua Tue, 01/15/2008 - 04:39
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Good to know. Unfortunately ISDN is one of the buggiest components in IOS.


Thanks for the nice rating and good luck!

Actions

This Discussion