×

Warning message

  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.
  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.

%SPANTREE-7-PORTDEL_FAILNOTFOUND:

Unanswered Question
Jan 13th, 2008
User Badges:

Hi NetPro,


i got this logs from the core-switch : %SPANTREE-7-PORTDEL_FAILNOTFOUND: 3/16 in vlan 130 not found (telnet145) . but, VLAN 130 still in the Core-switch .


i wonder what does this means.


your reply will be highly appreciated.


thanks.


regards,

Jack

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 2.5 (2 ratings)
Loading.
williamwalla Sun, 01/13/2008 - 20:41
User Badges:

I have seen this on Catos before, but it was normal and was to do with etherchannel it turns out- associated with the port coming up.

Is it causing problems

ankbhasi Mon, 01/14/2008 - 01:23
User Badges:
  • Cisco Employee,

Hi Jack,


I believe port 3/16 was configured for vlan 130 which is been removed now. Can you check the config for port 3/16 and update?


The message indicates a port was deleted from a VLAN via a telnet session. telnet145 is the telnet process ID.


You are seeing these messages because you have set the spantree logging level to 7 (which will generate informational messages). Default for spantree is 5 and can be changed using "set logging level spantree 5 default".


HTH


Ankur


*Pls rate all helpfull post


ney25 Mon, 01/14/2008 - 05:04
User Badges:

Hi Ankur,


yes, i configured spantree logging level to 7.

but, the Vlan 130 still in the interface fa 3/16. even i show vlan i still able to see vlan 130 in the vlan database.


any idea ?


thanks.


regards,

Jack

ankbhasi Mon, 01/14/2008 - 05:50
User Badges:
  • Cisco Employee,

Hi Jack,


Did you login to this box using vlan 130? Is fa3/16 is the only interface configured for this vlan? Did anyone tried enabling or disabling this port or changing this port config?


Regards,


Ankur

ney25 Mon, 01/14/2008 - 05:53
User Badges:

Hi Ankur,


nope, that's why i wondering what happened and what went wrong.


thanks.

Jack

Actions

This Discussion