Aironet 1250 channel bonding - config 802.11a chan_width

Unanswered Question
Jan 17th, 2008

Hi ,


I tried to bond two 20MHz channels on a 1250 (802.11A - LWAPP - 12.4(10b)JA) but get the following error:

' Slot is not Disabled or Customize is not enabled'


I have disabled the 802.11network/ radios etcetc but no luck yet.


Reg

Goen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (2 ratings)
Loading.
fielderj Wed, 04/09/2008 - 11:35

I am having the same issue while in LWAP mode.


According to this document:


http://www.cisco.com/en/US/solutions/collateral/ns340/ns394/ns348/ns767/white_paper_80211n_design_and_deployment_guidelines.html


40mhz is supported on WLC's, it even gives steps on how to enable it, but I am receiving the same error as the original poster.


I was able to successfully deploy 802.11n @ 40mhz in autonomous mode, but the operation fails in LWAP mode.


I am going to open a TAC case to see if this is a bug.


Jeremy

Scott Fella Wed, 04/09/2008 - 14:51

You have to set the channel first then change the channel width. You might have to set the power also...


If you want to set above 40MHz use these channels: 36,44,52,60,100,108,116,132,149.157


If you want to set below 40MHz use these channels: 40,48,56,64,104,112,136,153,161


Hope this helps.

edward_bacon Wed, 11/12/2014 - 09:45

Hi Jeremy, I see your post is very old but I wanted to reply in case Cisco TAC was able to solve your issue and ask if you know of a way to set the Channel Width with Templates or CLI.

 

Thanks

Ed

Rasika Nayanajith Wed, 11/12/2014 - 11:37

Hi Ed,

Did you try something like below. Replace your AP name with LAP1 below.


(5508-1) >config 802.11a disable LAP1
(5508-1) >config 802.11a chan_width LAP1 40 
(5508-1) >config 802.11a enable LAP1

(5508-1) >save config 

Are you sure you want to save? (y/n) y

 

HTH

Rasika

**** Pls rate all useful responses ****

edward_bacon Wed, 11/12/2014 - 12:25

The AP I was testing was on the wrong channel for 40mhz width. 

 

THANKS

Abhishek Abhishek Tue, 11/18/2014 - 18:08

I am sorry to say that you cannot mix the channel 20MHz channels on a 1250 (802.11A - LWAPP - 12.4(10b)JA)

gohussai Mon, 07/06/2015 - 12:59

Yes i tested.

 

Try this from Controller console.

 

First disable the 802.11a then mention the below commands for your LAP.

 

config 802.11a chan_width LAP1 40 

config 802.11a enable LAP1

save config 

 

hope this will work.

 

Note: If problem persist ,reimage the lap and try again.

 

Actions

This Discussion