Windows 2003 DFM 3.0.1 stays 10% pending

Unanswered Question
Jan 18th, 2008

I have removed Microsoft .NET FRAMEWORK 2.0 service pack 1

I have deleted my devices now all stay in pending state.

IP Address = 139.88.204.129

DNS Name = ap105-107-1.testlab.com

Device Status = Pending

Device Type = N/A

Aliases = N/A

Containments = N/A

DFM Processing = N/A

Time Last Discovered = N/A

Import Time Stamp = 17-Jan-2008 17:50:20

*** Data Collector Status Information ***

Discovery Progress = 10% completed

Error Code =N/A

Error Message = N/A

There appears to be some type of service process problem.

DFMlogserver.log

18/Jan/2008 08:30:53:271 ERROR ? ? - URN_NOT_FOUND : urn "VPTA" : Not found !!

18/Jan/2008 08:30:55:271 ERROR ? ? - URN_NOT_FOUND : urn "VPTA" : Not found !!

18/Jan/2008 08:30:55:271 ERROR ? ? - URN_NOT_FOUND : urn "VPTA" : Not found !!

18/Jan/2008 08:30:57:271 ERROR ? ? - URN_NOT_FOUND : urn "VPTA" : Not found !!

18/Jan/2008 08:30:57:271 ERROR ? ? - URN_NOT_FOUND : urn "VPTA" : Not found !!

18/Jan/2008 08:30:59:287 ERROR ? ? - URN_NOT_FOUND : urn "VPTA" : Not found !!

18/Jan/2008 08:30:59:287 ERROR ? ? - URN_NOT_FOUND : urn "VPTA" : Not found !!

18/Jan/2008 08:31:01:287 ERROR ? ? - URN_NOT_FOUND : urn "VPTA" : Not found !!

18/Jan/2008 08:31:01:287 ERROR ? ? - URN_NOT_FOUND : urn "VPTA" : Not found !!

18/Jan/2008 08:31:03:287 ERROR ? ? - URN_NOT_FOUND : urn "VPTA" : Not found !!

18/Jan/2008 08:31:03:287 ERROR ? ? - URN_NOT_FOUND : urn "VPTA" : Not found !!

18/Jan/2008 08:31:05:287 ERROR ? ? - URN_NOT_FOUND : urn "VPTA" : Not found !!

18/Jan/2008 08:31:05:287 ERROR ? ? - URN_NOT_FOUND : urn "VPTA" : Not found !!

18/Jan/2008 08:31:07:287 ERROR ? ? - URN_NOT_FOUND : urn "VPTA" : Not found !!

18/Jan/2008 08:31:07:287 ERROR ? ? - URN_NOT_FOUND : urn "VPTA" : Not found !!

18/Jan/2008 08:31:09:302 ERROR ? ? - URN_NOT_FOUND : urn "VPTA" : Not found !!

18/Jan/2008 08:31:09:302 ERROR ? ? - URN_NOT_FOUND : urn "VPTA" : Not found !!

18/Jan/2008 08:31:10:943 ERROR ? ? - URN_NOT_FOUND : urn "VPTA" : Not found !!

18/Jan/2008 08:31:10:943 ERROR ? ? - URN_NOT_FOUND : urn "VPTA" : Not found !!

18/Jan/2008 08:31:11:302 ERROR ? ? - URN_NOT_FOUND : urn "VPTA" : Not found !!

18/Jan/2008 08:31:11:302 ERROR ? ? - URN_NOT_FOUND : urn "VPTA" : Not found !!

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
tstanik Thu, 01/24/2008 - 10:52

Stuck at 10% usually indicates a problem with DfmServer or DfmBroker. Make sure both of these daemons are running. You can also try to disable the trap receiver in DFM by going to DFM > Configuration > Other Configurations > SNMP Trap Receiving, and set the port to either 0, or some other free UDP port (e.g. 9000).

davidfranek Thu, 01/24/2008 - 15:12

C:\Documents and Settings\gnoc>pdshow DfmServer

Process= DfmServer

State = Program started - No mgt msgs received

Pid = 14100

RC = 0

Signo = 0

Start = 1/24/2008 2:08:52 PM

Stop = Not applicable

Core = Not applicable

Info = Server started by admin request

C:\Documents and Settings\gnoc>pdshow DfmBroker

Process= DfmBroker

State = Running normally

Pid = 5036

RC = 0

Signo = 0

Start = 1/24/2008 8:34:09 AM

Stop = Not applicable

Core = Not applicable

Info = DFM broker Running

Made changes to SNMP settingsIP Address = 139.88.125.26

DNS Name = ap-16.grc.nasa.gov

Device Status = Learning

Device Type = N/A

Aliases = N/A

Containments = N/A

DFM Processing = N/A

Time Last Discovered = N/A

Import Time Stamp = 24-Jan-2008 09:43:59

*** Data Collector Status Information ***

Discovery Progress = 10% completed

Error Code = N/A

Error Message = N/A

All devices stay learning

tarapulka Fri, 02/01/2008 - 07:47

Did you restart the daemons after uninstallation of .Net 2.0?

Actions

This Discussion