Exec process is running at 25% cpu utilization

Unanswered Question
Jan 19th, 2008
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

Please help!!!!


My home Internet facing cisco router Cisco 2621 is running at very high CPU.

My initial reaction is "DoS attack";

however, upon careful examination, I see this:


C2621#sh flash:


System flash directory:

File Length Name/status

1 16077544 c2600-ik9o3s3-mz.123-24a.bin

[16077608 bytes used, 175316 available, 16252924 total]

16384K bytes of processor board System flash (Read/Write)


C2621#sh process cpu | i Exec

105 2223900 2176090 1021 21.43% 24.24% 24.46% 0 Exec

132 22396 2900 7722 0.07% 0.61% 1.56% 66 Virtual Exec

C2621#


In other words, the Exec process is

running at 25% cpu utilization.

I recently upgraded the router to

12.3.24a. I only have 1 telnet session

to the router. SNMP polling shows

cpu at 30% cpu utilization which traffics

is about 256k so not much.


Anyone know how to fix this? I repeatedly reboot the router but it

does not resolve the issue.


CCIE security

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
glen.grant Sat, 01/19/2008 - 15:06
User Badges:
  • Purple, 4500 points or more

Check for bugs and also make sure you have at least 64 meg of dram which is the minimum for that version that you are running.

cisco24x7 Sat, 01/19/2008 - 15:19
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

LOL... this IOS version won't run with

at least 64MB dRAM and that this platform

maxes out at 64MB dRAM so I am covered.

This image will not run with 48MB dRAM.

Actions

This Discussion