multicast "mac not built" on debug ip mrouting

Unanswered Question
Jan 29th, 2008
User Badges:

We activate multicast routing on our network and on different site with switch 3750 and 3550 we can't have traffic. With the same configuration on a switch 4500 all is ok.


We're using PIM-SM with RP and shared-tree.


On attachments, there is debug PIM and mrouting on different switches.




What is "MAC not built" in debug ip mrouting on 3750 ?


Thanks,





  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
curhed Thu, 03/27/2008 - 13:43
User Badges:

Hi, I've got exactly the same issue and it seems hard to find info about it.



3560(12.2(25r)SEB):


interface FastEthernet0/2

description to Mcast destination (VLC Player)

no switchport

ip address 172.16.2.1 255.255.255.0

ip pim passive


interface FastEthernet0/4

description to Mcast source (VLC Player 239.1.1.2:1234)

switchport access vlan 10

switchport mode access

switchport nonegotiate

spanning-tree portfast


interface FastEthernet0/6

description -- to Routers 2811 network

no switchport

ip address 10.10.1.2 255.255.255.0

ip pim sparse-mode


interface Vlan10

ip address 172.16.10.1 255.255.255.0

ip pim passive


ip pim autorp listener

ip pim send-rp-announce FastEthernet0/6 scope 10

ip pim send-rp-discovery FastEthernet0/6 scope 10



debug ip mrouting:

"MRT(0): Update FastEthernet0/2/239.1.1.2 in the olist of (*, 239.1.1.2), Forward state - MAC not built"


show ip mroute summary:

(*, 239.1.1.2), 03:43:39/00:02:53, RP 10.10.1.2, OIF count: 3, flags: SJC



Comments surely appretiated...

Actions

This Discussion