Help Configuring 2811 as Terminal Console Server

Unanswered Question
Feb 11th, 2008

Hi Netpros, Hope you can help.

I have a 2811 with a HWIC-16A (16 Port Async HWIC) installed in slot 0.

I have configured one LAN (e0) interface and would like users to be able to telnet on TCP ports 2001-2015 to the LAN (e0) interface IP and then have terminal access to the devices connected on the appropriate ports. Similar to our old setup on a AS2511. I can't find any information regarding this specific configuration apart from some stuff on reverse Telnet.

The link below specifies how to create a reverse telnet for this scenario however i would like to have users connecting via the LAN to consoles of devices on the async intefaces. This document also doesn't mention how or if I need to configure all the indivdiaul Async interfaces found the 2811 when using this HWIC.

http://www.cisco.com/warp/public/793/access_dial/comm_server.html

Currently i have ;

Inteface async 0/0/0 - 0/0/15

no ip address

transport slip

line 0/0/0 0/0/15

no exec

login

password password

exec-timeout 5 0

transport input all

flowcontrol hardware

Is this all i need or do i need some other magic to get the router to allow logons the the remote devices.

THanks

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
kcoley Fri, 04/18/2008 - 10:36

I have the same isue, so was there more to it than that. My telnet sessions continue to get refused.

mohammedmahmoud Fri, 04/18/2008 - 10:50

Hi,

Please try the following under the interfaces (Edit: The "physical-layer async" is required only if the interface is A/S which might not be your case, but please try "async mode interactive" under the async interfaces):

physical-layer async

async mode interactive

Also please make the flowcontrol none under the lines.

BR,

Mohammed Mahmoud.

dheitmeyer Mon, 05/19/2008 - 17:54

I recently had issues with a 1841 and the 2 port async card.

My setup was similar to that discribed and I have had plenty of experiance with this in years past with the 25xx series.

Try doing a shutdown on your interface async ports.

Once I did this the Reverse Telnet sessions connected fine.

I hope this helps!!

Actions

This Discussion