ISDN PRI Voice E1

Unanswered Question
Feb 12th, 2008
User Badges:

the SP provided a ISDN PRI voice E1 (q931)and told me they have enabled 4 channels for testing. when i plug the link to router, there is an alarm in the router and SP's rack alarms get cleared. attached herewith router config and error when trying to make a call.

when loop E1 port, it's perfeclty working.



*Feb 13 05:38:38.243: ISDN Se1/0:15 **ERROR**: CC_CHAN_GetIdleChanpri: Interface

de-Activated

*Feb 13 05:38:38.243: ISDN Se1/0:15 **ERROR**: CCPMSG_OutCall: fails with cause

0x22



Attachment: 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
paolo bevilacqua Wed, 02/13/2008 - 01:16
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Hi, something seems wrong with the circuits, please send output of "show controllers e1" and "show isdn status".

paolo bevilacqua Wed, 02/13/2008 - 02:32
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Hi, your circuit is down, check cabling to network termination.

rasankalakmal Wed, 02/13/2008 - 02:40
User Badges:

Extremely sorry! the correct information attached herewith. ealier i was testing and at that time cable was unpluged.



Attachment: 
paolo bevilacqua Wed, 02/13/2008 - 02:53
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Same thing, circuit is down.

rasankalakmal Wed, 02/13/2008 - 09:40
User Badges:

but SP's rack alarms got cleared and the E1 port indicators as follows.


CD-green

LP-nothing

AL-amber

paolo bevilacqua Wed, 02/13/2008 - 09:55
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

AL - amber means you got an ALarm, because router got no signal.

rasankalakmal Wed, 02/13/2008 - 11:46
User Badges:

AL got cleared after putting framing NO-CRC4 under controller. but the attached error occured when making calls.





Attachment: 
paolo bevilacqua Wed, 02/13/2008 - 11:50
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Hi, you said you got four channels for test, but your pri-group is configured with 31. The connected switch is telling you that exactly.


Shutdown voice-port, remove pri-group, reconfigure it with timeslots 1-4 and you should be going.

paolo bevilacqua Wed, 02/13/2008 - 12:16
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Now you have to ask your telco why the call is not accepted on channel 4. Sometime they say they have done everything, just to find isn't quite the case.

Actions

This Discussion