channel-group is not working Tengigabitethernet interface

Unanswered Question
Feb 13th, 2008

Team,

I have configured port-channel88 on catalyst 6509-E switch but when i tried to configure the this channel on tengigabit interface getting the following error message.

***************************************ERROR MESSAGE*******************************

(config-if)#Channel-group 88 mode on

Command rejected (Port-channel88, Te1/1): Either port is L2 and port-channel is

L3, or vice-versa

**************************************************************************************

*************************Ten gigabit interface 1/1*************************

interface tengigabitethernet1/1

no ip address

channel-group 88 mode on

****************************************************************************

*****************************port channel************************

interface port-channel88

no ip address

switchport

switchport trunk encapsulation dot1q

switchport mode trunk

switchport nonegotiate

storm-control broadcast level 20.00

*****************************************************************

Any help will be highly appreciated.

Regards,

Khan

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
aijaz802 Wed, 02/13/2008 - 00:18

Hi Khan,

On Te1/1 interface make it switchport and trunk with encapsulation. W/o switchport command the interface is a L-3 interface.

interface tengigabitethernet1/1

no ip address

switchport

switchport trunk encapsulation dot1q

switchport mode trunk

channel-group 88 mode on

Pls. rate if it helps..

Regards,

*aijaz*

azmath.hk Wed, 02/13/2008 - 01:09

Aijaz,

Thanks for your reply. Is there any documentation for this on cisco site for more details because i need to see cisco documentation before i modify the configuration.

Sure i will rate your comment.

Regards,

aijaz802 Tue, 02/19/2008 - 02:46

Hi,

Pls. let me know whether my solution worked or not...

If worked..pls rate it..

Thanks..

Actions

This Discussion